2 سال پیش / خواندن دقیقه

اصول نیاما


اصول نیاما

#نیاما: یعنی داشتن نظم و انضباط در زندگی روزمره یاما رو میتونیم به معنی ساخت زمین بکر برای کشاورزی تشبیه کنیم : نیاما رو مرحله ی کاشت و حصارکشی . یاما حفظ نیرو هاست و نیاما گسترش نیروها .
نیاما ام دارای پنج اصل میباشد.
اصل اول ( شائوچا :به معنی خلوص و پاکیزگی است که ۶ تمرین نظافتی یا همان ) شات کارما ( به جهت پیشگیری از بی تعادلی و مریضی مطرح میشه.

 

هاتایوگا

  1. دایوتی : پاکسازی دستگاه گوارشی
  2. باستی : پاکسازی قسمت پایینی روده آشوینی مودرا
  3. نتی : پاکسازی مجاری تنفسی–
  4. نولی : ماساژ دادن و مقاوم سازی معده و تحت کنترل در اوردن عضلات شکم
  5. تراتاکا : پاکسازی ذهن
  6. تنفس کاپالابهاتی : پاکسازی بدن ، اتریک و قسمت جلوی مغز از طریق تنفس

 

اصول نیاما

اصول نیاما

 

سانتوشا / Santosha


به معنی قناعت ، رضایت مندی برابر با مقام رضا با̀الله در عرفان اسلامی . راضی بودن به آنچه داری و نداشتن طمع به داشتن بیشتر و اعتقاد به اینکه خداوند دانا و عادل است و او داناست به اینکه من چقدر باید داشته باشم . خداوند هر چیزی را ) پول ، شهرت ، فرزند ، علم ، هوش ، بصیرت ، بییماری ، قدرت و … ( را به اندازه به شخص میدهد )داده( و به هر کس اندازه ی ظرفش داده شده است
باور داشتن به این امر به شخص آرامش میدهد و نتیجه ی آن رسیدن به مرحله ی ناظر خانوش بودن ، رضایت مندی و سکوت است که عامل نجات می باشد.

 

رضامندی حالتی از ذهن است که وابسطه به هیچ رویدادی نیست. یعنی قبول آنچه که هست و آنچه که واقع می شود ، قبول موفقیت و شکست و باور داشتن اینکه هر رویدادی پیامی به عنوان درس زندگی دارد. زمانیکه با مشکلی روبرو شدید به این فکر باشید که هستی چه میخواهد به شما بیاموزد. قناعت و رضامندی موجب عزت نفس و فضیلت است و به بیداری انرژیها و افزایش هوش و کاهش آرزو های هیچ و پوچ کمک میکند.

 


تاپاس= Tapas


از کلمه ی Tapبه معنای رنج بردن ، سوختن و درخشیدن استفاده میشود . همچنین به معنای ریاضت ، صبور بودن ، داشتن زندگی منظم ، معامله گر خوب بودن ، داشتن هدف و برنامه ریزی صحیح و تلاشی مستمر و با اشتیاق به جهت رسیدن به آن . تحمل مشکلات بدون اظهار ناراحتی )به معنای صبوری( البته در راستای رسیدن به هدف . تاپاس به معنای سخت زندگی کردن و مشقت کشیدن نیست ؛

بلکه با مراعات محدودیت هایی در مورد کارهایی که انجامش باعث اتلاف عمر گرانبها می شود وارد بک مرحله ی جدید از زندگی می شویم که نهایتا می توان گفت نوع یا مرحله ای از خودسازی است که به جهت رسیدن به یک هدف متعالی اعمال می کنیم.
تاپاس یعنی جهت بدست آوردن رفاه معنوی و آگاهی بالاتر ، خود را در یک گونه انضباط و محدودیت قرار دادن . یعنی فدا کردن یا چشم پوشی از بعضی علایق و عادات بخاطر رسیدن به یک هدف پیش بینی شده که واقعیت این عمل نوعی معامله است.


ریاضت های سخت با اینکه باعث کسب قدرت های خارق العاده ای مثل پیشگو شدن ، عبور از روی آتش ، پرواز و … می شوند ؛ اما هیچ کدام از اینها نجات دهنده نیستند . بلکه هدف از اعمال تاپاس رسیدن به خویشتن خویش است. در این راستا نباید پیگیر موردی شوید که به بدن فیزیکی و اتریکی آسیبی برساند.

رعایت تاپاس باعث عدم ترس از مشکلاتی مثل مریضی ، فقر ، درد ، از دست دادن عزیزان و … شده و همچنین باعث مقاومت و تطبیق ذهن با مسائل پیش بینی نشده ی جدید می شود و همچنین انعطاف پذیری فرد را بهبود می بخشد. برخی از یوگی ها در قلبشان متمرکز می شوند و به خدا و روح القدس اعتقاد دارند. این گروه می گویند : بدن را نباید مورد شکنجه و آزار قرار داد.

 

ریاضت را به سه بخش زیر خلاصه میکنند

  1. ریاضت در کلام
  2. ریاضت در آسانا
  3. ریاضت در غذا

 


سوادهی آیا = Svadhyaya


به معنای مطالعه ی خود و احوال خود در لحظه و با هر دم . آگاه و با خود بودن و خودکاوی و نهایتا کشف خود. یعن (پندار ، گفتار ، کردار) را بصورت آگاهانه و در قالب آگاهی همراه کنیم. انسان مانند یک معدن است که در راستای کاویدن مطاع درونش کشف و آشکار میگردد. این مرحله (سوادهی آیا) به عنوان خواندن زندگی نامه افراد موفق و مطالعه کتب آسمانی تعبیر شده.


البته نه به این جهت و هدف که شخص درونش را پر از اضافات کند ، بلکه این امر عاملی می شود برای دور ریزی حجابها و هویدا شدن آنچه که هست. همچنانکه هیچ مربی در شاگردش چیزی را اضافه نمی کند ؛ بلکه وسیله ای میشود که سالک حجابهای نادانی را از خود دور کند ، البته اگر بخواهد و تلاش کند.

 

سوادهی آیا شامل ۳مرحله است.

  1. مطالعه (دریافت از منابع بیرونی)
  2. تفکر ( درک ؛ آگاهی و انطباق منابع بیرونی با عملکرد خود)
  3. به ظهور رساندن (اجرا)

سالک می داند که باید مطالعه را از خویش شروع کند

 

اصول نیاما

برسی اصول نیاما

 

ایشوارا پرانیدهانا = lshvara pranidhana


به معنی دل سپاری به خدا.
یعنی پناه بردن به خدا در هر لحظه و با هر دم ، ذاکر نامهای خدا شدن ، به یاد خدا بودن ، تسلیم کردن اعمال و خواست خود به خدا ، خدمت عاشقانه ، از فکرت چیزی نمی گذرد جز خدا ، از دهانت حرفی بیرون نمی آید الا با یاد خدا ، انجام دادن هر کاری به خاطر او و یقین داشتن به اینکه او باید بخواهد تا شما را جهت کاری وسیله قرار دهد. توقعی از کسی نداشته باشید چون همه هیچ کاره اند الا اینکه او بخواهد کسی را جهت انجام کاری وسیله قرار دهد.


با مراعات اصول یاما و نیاما . ذهن ب آزادی و آرامش میرسد ، شخص درباره ی اعمال خود و دیگران بدون تعصب و غرض اندیشه میکند و در راستای تغییر الگو های ذهنی ، نقاط تاریک ذهن روشن شده و روحیه فردی و خود محوری تبدیل به صفت همنوع دوستی و اجتماعی میشود.


یاما و نیاما اصلا چیز مبهم و ناشناخته ای ندارن ، اجرای اونها برای تمام افراد ضروریه ک منجر به آرامش در زندگی میشه . توجه کنین ” زندگی طبیعی” گاها با همین ۲ اصل به قدرت های خارق العاده میرسن .
شخص رعایت کننده زندگی شاد ، آروم ، جدایی از زندگی ماشینی ، زندگی خردمندانه ، افزایش محبوبیت ، ثروت ، کنترل امیال شخصی و … هزار هزار هزار خواص دیگه . شخصا خودم با رعایت همین اصول ساده ی یاما و نیاما موفق به کسب توانایی های روحی عظیمی شدم !! که برای برخی سالها زمان میبرد . 


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع