2 سال پیش / خواندن دقیقه

بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق و فعالیت هایش (+ تصاویر)

حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق,بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق,زندگینامه حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق

حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق از سال ۱۳۷۱ کار قضایی خود را آغاز کرد
از سمت های حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در کشور می توان به معاون اول قوه قضائیه، روحانی و قاضی ایرانی، عضو شورای پژوهش پژوهشکده حقوق و قانون ایران اشاره کرد. او در دیوان عدالت اداری ایران، قبلا بعنوان رییس فعالیت داشته و معاونت حقوقی قوه قضائیه را برعهده دارد.

چکیده ای از بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق

نام:محمد مصدق کهنمویی

زاده:۱۳۴۱ خورشیدی

زادگاه:تبریز

پیشه:روحانی

دین:اسلام

تخصص:قاضی


بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق( معاون اول قوه قضائیه)

محمد مصدق کهنمویی در تبریز در سال ۱۳۴۱( خورشیدی) دیده به جهان گشود.


تحصیلات حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق

حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق به قم رفت تا در آن جا به تحصیلات خود ادامه دهد. از اساتید او در شهر قم می توان به آيت الله جوادی، مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و مرحوم آيت الله شیخ جواد تبریزی اشاره کرد. حجت الاسلام والمسلمین مصدق در همان ایام، مشغول به تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی، علاوه بر تحصیل دروس حوزوی بود و در سال ۱۳۷۲ در دانشگاه تربیت مدرس توانست از پایان نامه ی خود تحت عنوان« تحلیل و بررسی صلح امام حسن (ع) » دفاع کند و در نتیجه مدرک کارشناسی ارشد رشته مدرسی الهیات و معارف اسلامی را دریافت کند. پس از آن توانست در گرایش حقوق کیفری در مقطع دکتری، تحصیلات تکمیلی خود را ادامه داد.


فعالیت های حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق

از سال ۱۳۷۱ حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در سازمان قضایی نیرو های مسلح، مشغول به فعالیت شد و در سازمان قضایی نیرو های مسلح در سمت های مختلف قضایی و اداری، کار میکرد که از آن ها می توان به دادیار، رییس دادگاه، مدیرکل، معاون مدیرکل و معاون قضایی سازمان اشاره کرد.


حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در دادستان کل کشور از سال ۱۳۹۵ تا اوایل ۱۳۹۸ به عنوان معاون اول، فعالیت داشت و از سال ۹۱ تاکنون به فعالیت در سمت معاون دادستان کل ویژه روحانیت مشغول است. او به عنوان معاون حقوقی قوه قضائیه از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ انتخاب شده بود و همچنین سمت رییس دیوان عدالت اداری را در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به او دادند تا این که به عنوان معاون اولی دستگاه قضا توسط حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای انتخاب گردید.


حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در بین حقوقدانان در قوه قضائیه، عملکرد بهتری در ارائه نظریه مجازات های جایگزین حبس داشته است، و مطالب جدیدی را در طول تحقیقات خود، وارد حقوق جزا کرده است.


دیوان عدالت اداری نقش مؤثر و به سزایی در پیشگیری از اقدامات خلاف قانون دستگاه های اداری و اجرایی دارد و در چنین مواردی کمک کار مردم است؛ در قانون اساسی به منظور تحقق وظایف و تکالیف دستگاه قضائی مقرر در اصل ۱۵۶ قانون اساسی، دو بازوی مهم تعریف شده که در اصول ۱۷۳ و ۱۷۴ به ثبت رسیده اند؛ به این شرح که تکالیف و مسئولیت های سازمان بازرسی کل کشور که ناظر بر حسن انجام امور و اجرای صحیح قوانین است و تکالیف و مسئولیت های دیوان عدالت اداری که ناظر بر رسیدگی به تظلمات و شکایت های مردم از مأمورین و واحد های حکومتی و همچنین بررسی آئین نامه های دستگاه های اجرایی از حیث انطباق با قانون و شرع است.


حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق کیست,تحصیلات حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق,فعالیت های حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدقحجت الاسلام محمد مصدق بعنوان یک شخصیت علمی حوزوی و دانشگاهی شناخته میشود


حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق بمدت ۸۴ روز در دیوان عدالت اداری مشغول به فعالیت بود که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:

یکی از فعالیت های حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق این بود که کارگروه های مشترک دیوان عدالت اداری با سازمان ها برگزار کرد. او مصوبه ای که توسط هیأت دولت درخصوص جریمه اختلال کنندگان شبکه اجتماعی کلاب هاوس در فضای مجازی اجرا شده بود را متوقف کرد. طبق دستور حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق، رعایت مصوبه ۹ ماه مرخصی زایمان، الزامی شد. بنابر اعلام حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق باید برای تمامی دستگاه های اجرایی، آرای وحدت عمومی دیوان عدالت اداری اجرا شود. او گفت که آئین نامه جدید کانون های وکلا باید حتماً اعلام شود، از دیگر اقدامات وی این بود که برای طرح های فاضلاب باید حتما رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری صادر شود که از مردم بابت قبوض آب، پولی دریافت نشود.


پژوهشگران و دانشجویان حقوق با محمد مصدق آشنایی ندارند. درواقع حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق بر مقوله تدریس و پژوهش بعنوان یک شخصیت علمی حوزوی و دانشگاهی، تمرکز داشته و در رشته حقوق، آثاری متعددی را به تألیف رسانده است. تألیفات حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق، نظیر کتب« بایسته های حقوق جرای اختصاصی- ۴جلدی»،« نگرش علمی کاربردی جرم کلاهبرداری»،« شرح قانون مجازات اسلامی» و« مسئولیت مرتکب به پرداخت هزینه های درمانی مازاد بر دیه» میباشد که بعضا این کتب را در دانشگاه به عنوان کتاب مرجع، تدریس می کنند.


 


یکی از ویژگی های متمایز حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق اینست که چندین سال در حوزه و دانشگاه، تدریس کرده است و با فضای علمی و پژوهشی دانش حقوق، ارتباط نزدیکی دارد که همین امر باعث ارتباط نزدیک تر دستگاه قضا با دانشگاه و حوزه شده است. او به عنوان یکی از سرمایه های علمی و اجرایی دستگاه قضا به شمار میرود که از ابتدا در دستگاه قضا، مدارج مدیریتی را شروع کرده و اینک دومین شخصیت دستگاه قضا میباشد که در این زمینه مشغول به فعالیت است.


حواشی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق

سخنان حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در قوه قضائیه باعث ایجاد حواشی گوناگونی به شرح زیر شد:

> ممنوعیت تحصیل فرزندان مسئولین در خارج از کشور


حواشی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق,زندگینامه حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق,بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدقمحمد مصدق از جمله حقوقدانانی است که در قوه قضائیه پیشتاز بوده است


> تلاش برای حذف تبصره ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری که دربارهٔ فهرست وکلای مورد تائید رییس قوه قضائیه است. این تلاش در ادامه به حذف استفاده انحصاری متهمان دادگاه های مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی از وکلای تبصره ماده ۴۸ پس از کسب استجازه دوم منتهی شد و خرسندی و استقبال جامعه قضا و حقوقی کشور را در پی داشت.


> تکذیب دستورالعمل اهدای عضو توسط محکومان به قصاص


,بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق,محمد مصدق,سمت حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدقحجت الاسلام محمد مصدق از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ معاون اول دادستان کل کشور بود
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع