2 سال پیش / خواندن دقیقه

بیوگرافی محسن رضایی فرمانده نظامی و اقتصاددان کشور (+ تصاویر)

محسن رضایی,عکس های محسن رضایی,محسن رضایی بیوگرافی سمت ها

عکسهای محسن رضایی
محسن رضایی سیاستمدار ایرانی، فرمانده نظامی و اقتصاددان می باشد که هم اینک در حوزه مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان دبیر مشغول به فعالیت است. وی در دانشگاه امام حسین تدریس میکند. او از سالهای ابتدای دهه ۱۳۵۰ فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

چکیده ای از بیوگرافی محسن رضایی

نام:محسن رضایی میرقائد

زادروز:۱۰ شهریور ۱۳۳۳

زادگاه:مسجدسلیمان، ایران

دین:اسلام، شیعه

حزب سیاسی:مستقل( اصولگرا)

سمت های پیشین:دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، فرمانده سپاه پاسداران( ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶)، ریاست کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت


بیوگرافی محسن رضایی

محسن رضایی در تاریخ ۱۰ شهریور ماه ۱۳۳۳ در مسجد سلیمان دیده به جهان گشود.

محسن رضایی بعد از گذراندن دوره دبستان و بخشی از تحصیلات متوسطه اش در آزمون ورودی هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت پذیرفته شد، به همین خاطر به اهواز سفر کرد. در این موقع ، رضایی مبارزات خود را بر علیه رژیم پهلوی شروع کرد و در زمان شرکت در کنکور توسط ساواک بازداشت شد و بمدت ۵ ماه در زندان بود و در زمانیکه از زندان آزاد شد، فعالیت های سیاسی خود را توسعه و گسترش داد.


محسن رضایی,عکس محسن رضایی,فرزند محسن رضاییمحسن رضایی سیاستمدار ایرانی


در سال ۱۳۵۳ محسن رضایی در دانشگاه علم و صنعت در رشته مهندسی مکانیک پذیرفته شد و به همین منظور به تهران آمد. او در سال های ابتدایی که در تهران زندگی میکرد، به مبارزات چریکی علیه سلطنت پهلوی پرداخت. محسن رضایی که در سال ۱۳۵۳ تحصیلات خود در دانشگاه را ترک کرد، بعد از برقراری صلح، مقطع کارشناسی خود را ضمن تغيير رشته از مهندسی مکانیک به اقتصاد، در دانشگاه تهران سپری کرد. رضایی میرقائد در دانشگاه تهران، موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد و دکترای اقتصاد شد.


ازدواج محسن رضایی

در سال ۱۳۵۳ محسن رضایی با معصومه خدنگ ازدواج کرد. امام جماعت مسجد جامع نارمک، مسبب آشنایی این زوج بود. ثمره ی ازدواج محسن رضایی با  معصومه خدنگ ۵ فرزند به نام های احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه می باشد. اطلاعات زیادی از زهرا و مهدیه دردسترس نیست؛ ولی علی رضایی میرقائد و سارا رضایی میرقائد در عرصه سیاست مشغول به فعالیت هستند. علی رضایی میرقائد داماد نوه امام خمینی( ره)،« لیلی بروجردی» است.« عبدالحسین طباطبایی»  نام پدر همسر علی رضایی میرقائد میباشد که خواهرزاده امام موسی صدر و از بهترین جراحان قلب می باشد. این فرزند محسن رضایی، در زمان مربيگری کخ در تیم فوتبال استقلال تهران فعالیت داشته است. احمد رضایی در ۲۲ آبان ۱۳۹۰ به طرز مشکوکی در هتل گلوریای دبی فوت کرد. دلیل مرگ احمد رضایی طبق بررسی پلیس دبی مصرف بیش از اندازه از داروی ضد افسردگی بوده است. علی رضائی میرقائد یکی از دیگر فرزندان محسن رضایی می باشد. علی رضائی میرقائد نیز همسر سیده هدی طباطبایی و پدر تنها نبیره روح الله خمینی( محمد بنیامین رضایی) می باشد که اکنون در پست قائم مقام دفتر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول به فعالیت است.


دختر محسن رضایی,محسن رضایی,زندگینامه محسن رضاییمحسن رضایی و همسرش معصومه خدنگ


 سارا رضایی فرزند دیگر محسن رضایی میباشد که در کنار پدرش در انتخابات ریاست جمهوری ایران( ۱۳۸۸) به فعالیت های انتخاباتی مشغول بود. امیدوار رضایی برادر او میباشد که در دوره های پنجم، ششم، هفتم و هشتم نماینده مسجد سلیمان، لالی و هفتکل به مدت ۱۶ سال در مجلس شورای اسلامی حضور داشته که بعنوان معاون قوانین مجلس شورای اسلامی توسط علی لاریجانی منصوب شده است. فرزند دوم محسن رضایی که در انتخابات مجلس مسجد سلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل ثبت نام کرده بود توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد.


محسن رضایی و فرماندهی سپاه در دوران جنگ

وقتی که محسن رضایی ۲۷ سال سن داشت و در سال ۱۳۶۰، به فرمان روح الله خمینی در نخستین ماه های جنگ ایران و عراق در سپاه پاسداران ایران به عنوان فرمانده انتخاب شد. روح الله خمینی به صدور حکم فرماندهی رضایی با نام محسن رضایی اقدام کرد. به همین خاطر پس از این ماجرا نام رضایی رسماً به محسن رضایی میرقائد تغییر کرد و  شناسنامه ی المثنی گرفت. او بعنوان فرماندهٔ ستاد کل نیروهای مسلح در دوران جنگ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعنوان فرمانده انتخاب شد و در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق این سمت را برعهده داشت.


شروع فعالیت های سیاسی محسن رضایی

در سال ۱۳۷۶ محسن رضایی پس از کناره گیری از فرماندهی سپاه پاسداران، دیگر در کلیه نیروهای نظامی  حاضر نشد و در عرصه سیاست وارد شد. با حکم آیت‌الله خامنه ای، در سال ۱۳۷۶ محسن رضایی به سمت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد و بعنوان رییس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت مشغول به فعالیت شد. محسن رضایی در این سالها در مجمع تشخیص مصلحت نظام بکار پرداخته است. بعضی از فعالیتهای وی در این شورا شامل اصلاح قانون سرمایه گذاری خارجی در مجمع تشخیص مصلحت و نقش او در تدوین سند چشم انداز بیست ساله ایران می باشد.


بیوگرافی محسن رضایی,دختران محسن رضایی,محسن رضاییمحسن رضایی اقتصاددان کشور


 حضور محسن رضایی در انتخابات

در سال ۱۳۷۸ محسن رضایی در تهران به عنوان نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و در فهرست« ائتلاف خط امام و رهبری»( معروف به جناح راست) و جامعه روحانیت مبارز قرار گرفت، ولی نتوانست آرای لازم را کسب کند. وی همچنین با شعار انتخاباتی« دولت عشق» در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ حاضر شد، ولی دو روز قبل از این که انتخابات برگزار شود، انصراف داد. او« جلوگیری از پراکندگی آرای مردم» در اثر کثرت نامزد ها را از دلایل کناره گیری خود بیان کرد. رضایی در سال ۱۳۸۸ ریاست جمهوری ایران به عنوان یکی از نامزد های دوره دهم انتخاب شده بود. وی آخرین شخصی بود که در بین نامزد های رسمی انتخابات، وارد صحنه شد. محسن رضایی در انتخابات با ایده« دولت ائتلافی» و به صورت مستقل وارد شد و از بین کاندیدا های چهارگانه نفر سوم شد. در تاریخ ۱۴ اسفند ۹۱ محسن رضایی بطور رسمی در جمع مردم شهر دیواندره، برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم کاندیداتوری خود را اعلام کرد.  


محسن رضایی در جمع مردم دیواندره گفت:به من پیشنهاد شد که کاندیداتوری خود را در تهران اعلام کنم، تا از امکانات وسیع رسانه ای استفاده کنم، ولی در این شهر با اعلام کاندیداتوری، بر رویکردم نسبت به پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور و حل مشکلات مردم تأکید می کنم. محسن رضایی در این انتخابات با شعار سلام بر زندگی در عرصه رقابت های انتخاباتی وارد شد و برای رهایی ایران از بحران های اقتصادی ایده هایی نظیر دولت فراگیر و جامعه امید و نیز فدرالیسم اقتصادی را مطرح کرد که اکثر مردم از آن استقبال نکردند.

 



 یکی از فعالیت های انتخاباتی محسن رضایی در سال ۱۳۸۸ رونمایی از وبسایت ویکی رضایی بود که طی برنامه ای در آن مرحله به مرحله و تدریجی پس از ورود اطلاعات، داده و برنامه های اقتصادی ایران توسط کارشناسان، نخبگان و مردم ویرایش شده تا کارشناسان بتوانند اطلاعات موثق تر و شاید اولویت های ضروری تری کسب کنند. این وبگاه برپایه سیاست های ویکی یعنی با مشارکت عمومی ساخته شد.  


در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰  صلاحیت محسن رضایی توسط شورای نگهبان تائید شد و او توانست در این دوره از انتخابات ۳٬۴۱۲٬۷۱۲ آراء کسب کند.


بازگشت محسن رضایی به سپاه پاسداران

محسن رضایی در فروردین ۱۳۹۴، از بازگشت خود به سپاه پاسداران خبر داد و علت بازگشت خود را تدوین کافی سیاست های کلان اقتصادی کشور بمدت ۵۰ سال آینده در زمان حضورش در مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین در اولویت بودن امنیت ملی ایران برای سال های نزدیک به موجب نا امنی هایی که در سال ۱۳۹۳ و ۹۴ در مرزهای ایران اتفاق افتاده بود را عنوان کرد.


محسن رضایی دولت,محسن رضایی,محسن رضایی پسرمحسن رضایی فرمانده نظامی


حکم تعقیب بین المللی محسن رضایی

در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۰۷ حکم جلب بین المللی محسن رضایی از سوی اینترپل( پلیس بین الملل ) و به درخواست دادگستری آرژانتین به اتهام اقدامات منجر به مرگ و خرابکاری با ادعای دخالت داشتن وی در انفجار مرکز همیاری یهودیان و در مقام فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صادر شد. در تاریخ شانزدهم بهمن ماه ۹۱ او از لیست تعقیب پلیس بین الملل خارج شد.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع