2 سال پیش / خواندن دقیقه

از کاربردهای شنبلیله چه می دانید؟ خواص و فواید شنبلیله

فواید سلامتی شنبلیله عبارتنداز: رفع کم خونی، از دست دادن اشتها، تب، شوره سر، اختلالات معده، بیماری های خلقی، اختلالات تنفسی، زخم دهان، گلودرد، دیابت، سرگیجه، زخم، و بی خوابی. شنبلیله در شیردهی مفید است و به بهبود هضم کمک میکند، همچنین در مراقبت از مو کاربردهای مختلف دارد. افزون بر این نشان داده شده است که برای کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب، در عین حال تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از بدن در مقابل آنفولانزا و عفونت های مختلف مفید است.

از کاربردهای شنبلیله چه می دانید؟ خواص و فواید شنبلیله


شنبلیله چیست؟

شنبلیله یک گیاه یک ساله است که در بسیاری از نقاط جهان به عنوان methi شناخته می شود. این سبزی بومی خاورمیانه و خاور نزدیک است و به طور گسترده ای در شبه قاره هند استفاده می شود. شنبلیله برگ های کوچکی دارد که می تواند خشک شود. حتی شواهدی وجود دارند که مصری های باستان فواید شنبلیله را درک کرده اند، زیرا دانه های آن در مقبره ها، به ویژه توتنخآمن یافت شده اند.
این گیاه در سراسر جهان رشد می کند، اما به طور عمده در هند کشت و مصرف می شود. شنبلیله گیاهی جالب است زیرا می تواند برای سه هدف مشخص استفاده شود. برگ ها می توانند خشک شوند و به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار گیرند، دانه ها می توانند به یک ادویه تبدیل شوند و خود گیاه را می توان به عنوان سبزی مانند جوانه ها و میکروگلندها استفاده کرد. این مسئله باعث می شود که شنبلیله بسیار مهم باشد زیرا ویژگی های خوب در تمامی قسمت های این گیاه وجود دارد که می تواند سلامت شما را بهبود بخشد!
بسیاری از فواید سلامتی شنبلیله به علت وجود ساپونین و فیبر در آن است. همچنین برای درمان های گیاهی استفاده می شود. دانه های آن حاوی یک ماده چسبنده موسوم به موکلیاژ هستند و هنگام مخلوط شدن با آب، موکلیاژ باز میشود و به یک ضماد ژله ای برای بافت های متورم تبدیل می شود.
شنبلیله عضوی از خانواده لوبیا است و نام علمی آن Fabaceae می باشد. این فواید سلامتی به دلیل مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این گیاه قدرتمند هستند.



حقایق و فواید سلامتی شنبلیله 

شنبلیله حاوی انواع مختلف مواد مغذی شامل آهن، منیزیم، منگنز و مس، ویتامین B6، پروتئین و فیبر است. شنبلیله همچنین حاوی شماری از مواد مغذی قدرتمند مانند کولین، ترایونلین، یاموژنین، گیتوژنین، دیئوزنژین، تیگوژنین و نوتیدوگن ها است.

فواید سلامتی شنبلیله به صورت مفصل در زیر توضیح داده شده است.

مناسب برای مادران شیرده
طبیبان سنتی طب آیورودای هندوستان عصاره شنبلیله را برای مادران شیرده تجویز می کنند. این مزیت به دلیل وجود دیوسژنین در آن است. شنبلیله می تواند به افزایش مقدار تولید شیر مادران کمک کند، و محتوای منیزیم و ویتامین آن نیز به بهبود کیفیت شیر کمک می کند تا نوزاد را سالم نگه دارد.

کاهش ناراحتی های قاعدگی
شنبلیله به عنوان یک ماده قوی که روند قاعدگی را تسهیل می کند و علائم مرتبط با آن را کاهش میدهد، در نظر گرفته می شود. این گیاه قاعدگی آور است، به این معنی که می تواند موانع روند قاعدگی را باز کند تا فرایندهای زنانه به راحتی کار کنند.

به حداقل رساندن علائم یائسگی
شنبلیله حاوی مواد شیمیایی دیوسگنین و ایزوفلاون استروژنی است که شبیه به هورمون جنسی زنانه یعنی استروژن است. از دست دادن استروژن باعث علائم یائسگی می شود. بنابراین، خوردن آن کمک می کند تا علائم یائسگی مانند تغییرات خلقی، افسردگی، گرفتگی و دردهای ناگهانی غیر عادی کاهش یابند. همچنین به تنظیم شماری از هورمون های دیگر نیز کمک میکند، همچنین به بسیاری از فرآیندهای دیگر بدن نیز کمک میکند.

کاهش کلسترول
مطالعات انجام شده در زمینه کلسترول نشان می دهند که مصرف شنبلیله به کاهش کلسترول کمک می کند. شنبلیله به کاهش قابل توجه سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)کمک کند، که می تواند از شرایط مختلف مانند آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی جلوگیری کند. شنبلیله منبعی غنی از فیبر است که کلسترول اضافی از شریان ها و رگ های خونی بدن را از بین می برد. با کاهش میزان کلسترول در جریان خون، شانس لخته شدن پلاک یا مسدود شدن عروق کاهش می یابد.

کاهش خطرات قلبی عروقی
دانه های شنبلیله حاوی ۲۵٪ گالکتومنان هستند. گالکتومنان یک نوع فیبر محلول طبیعی است که به طور خاص با کاهش بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد.

کنترل دیابت
شنبلیله به کاهش دیابت نوع ۲ کمک می کند. بر اساس یک مطالعه، شنبلیله میتواند به افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ نیز کمک کند. مطالعات انجام شده توسط محققان هندی نشان دادند افزودن شنبلیله به رژیم غذایی مبتلایان به دیابت نوع ۱ منجر به کاهش ۵۴ درصدی میزان قند ادراری شده است. به علت وجود گالوکتومنان فیبر طبیعی، شنبلیله میزان قندی را که به جریان خون جذب می شود، کاهش میدهد. یک اسید آمینه خاص (۴-hydroxyisoleucine) در شنبلیله موجب تولید انسولین میشود بنابراین ۱۵ تا ۲۰ گرم شنبلیله به صورت روزانه برای کنترل قند خون توصیه می شود. با آزاد شدن آرام انسولین به بدن به جای آزاد شدن ناگهانی میزان زیاد انسولین، عملکرد کلی بدن بهبود می یابد و مسئله افت و خیز قند خون برای بیماران دیابتی ایجاد نخواهد شد.

تسکین گلودرد
موسیلاژ تسکین دهنده شنبلیله به تسکین گلو درد، درد همراه با آن و سرفه کمک میکند.

پیشگیری از یبوست
شنبلیله به خاطر محتوای فیبری که دارد حجم مدفوع را افزایش میدهد. این امر همچنین به درمان یبوست و اسهال کمک می کند، در عین حال سوء هاضمه جزئی را نیز برطرف می کند.

درمان مشكلات كليوی
طب سنتی چین شنبلیله را برای بیماران مبتلا به بیماری های مختلف كلیوی توصیه میکند.

پیشگیری از سرطان كولون
شنبلیله داراي توانایی ضد سرطان زایی است. دیوسگنین استروئید در شنبلیله به طور خاص با پیشگیری از سرطان کولون مرتبط است. علاوه بر این، پلی ساکارید های غیر نشاسته ای مانند ساپونین، همی سلولز، موسیلاژ، تانن و پکتین، سطوح کلسترول را پایین می آورند و جذب نمک های صفراوی از طریق روده بزرگ را مهار می کنند. این پلی ساکاریدها می توانند به سموم متصل شوند و از غشای مخاطی روده محافظت کند که می تواند سرطان کولورکتال و سایر شرایطی که می توانند بر روی روده تاثیر بگذارند، را کاهش دهند.

سرکوب اشتها
گلوکتامنان فیبر محلول طبیعی می تواند در معده متورم شود و بنابراین با احساس سیری اشتهای شما را از بین ببرد.

سایر فواید
شنبلیله برای درمان زخم ها، التهاب و بیماری های دستگاه گوارش نیز مورد استفاده قرار می گیرد. شنبلیله به دلیل ویژگی آنتی اکسیدانی خود، به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک میکند. براساس طب آیورودا و طب چینی، شنبلیله می تواند برای تحریک زایمان و کمک به هضم استفاده شود. همچنین در بهبود متابولیسم بدن و سلامت بدن نیز مفید است. حتی شرایط پوستی تحریک شده می توانند با استفاده موضعی از شنبلیله تسکین یابند. علاوه بر این، برای تب و درد عضلانی نیز شنبلیله استفاده می شود.
شنبلیله به عنوان یک خوراکی سالم و گیاهی به شمار میرود. شنبلیله به عنوان یک ادویه در بسیاری از فرهنگ ها و طعم ها مانند کرفس تلخ و شربت افرا استفاده می شود.

موارد احتياط

تنها اثر جانبي شنبلیله در افرادي که دوزهاي بالاي شنبلیله را مصرف مي کنند، ناراحتي گوارشي خفيف است. در دوران بارداری شنبلیله توصیه نمی شود، زیرا ممکن است به دلیل تاثیر شدید آن بر سیستم تولید مثل زنان منجر به سقط شود.



پرسش و پاسخ های متداول در مورد شنبلیله

شنبلیله را از کجا خریداری کنیم؟
شنبلیله را می توان در فروشگاه های مواد غذایی سالم مانند GNC و همچنین فروشگاه های سنتی بزرگ پیدا کرد. دانه های شنبلیله نیز می توانند از عطاری ها خریداری شوند و برگ های شنبلیله در بسیاری از بازارهای دنیا در دسترس هستند. اگر شما خود گیاه شنبلیله را داشته باشید، تمام دانه هایی که نیاز دارید را خواهید داشت!

دانه های شنبلیله چه هستند؟
دانه های شنبلیله، همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، دانه های گیاه شنبلیله هستند که نام علمی Trigonella foenum-graecum را در بر می گیرند. دانه ها عمدتا به عنوان ادویه استفاده می شوند و می توان آنها را روی بسیاری از غذاهای آسیایی پاشید. این دانه ها همچنین می توانند به شکل پودر در آیند و به عنوان طعم دهنده در پاستای کاری، سوپ ها و خورش ها مورد استفاده قرار گیرند، دانه ها به نظر می رسد مثل هسته های کوچک زرد تا قهوه ای باشند.

شنبلیله چه فایده ای دارد؟
شنبلیله دارای شماری از مواد معدنی، ترکیبات ارگانیک، آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است که به تنظیم قند خون کمک می کند، در برابر بیماری های قلبی، کاهش میزان کلسترول، بهبود هضم، محافظت از سیستم ایمنی بدن و تسکین سیستم تنفسی کمک می کند. حتی دانه ها یا ادویه شنبلیله می توانند به کاهش وزن کمک کنند!

چه مقدار شنبلیله بخوریم؟
اگر به دلیل خاصی از شنبلیله استفاده می کنید، ممکن است محدودیت یا دستورالعملی برای مقدار مصرف وجود داشته باشد. به عنوان مثال، اگر می خواهید شنبلیله را برای افزایش تولید شیر (برای مادر شیرده) بکار بگیرید، می توانید روزانه ۵۵۰۰ میلی گرم (حدود ۲-۳ کپسول استاندارد ۳ بار در روز) از آن مصرف کنید. با این حال، اگر شما به سادگی از شنبلیله به عنوان یک تقویت کننده سلامت عمومی استفاده میکنید، مقدار بسیار پایین تر و به مقداری که اثرات آن را احساس کنید توصیه میشود.


برای افزایش شیر مادر چه مقدار شنبلیله توصیه میشود؟

یکی از دلایل اصلی که زنان از شنبلیله استفاده میکنند، افزایش شیر در هنگام شیردهی است. کارشناسان در صورت استفاده از این ادویه برای این منظور، مصرف کپسول های مکمل شنبلیله را توصیه میکنند. هر کپسول تقریبا ۶۰۰ میلی گرم است و ۲-۳ بار در سه زمان مختلف در روز باید مصرف شود.

آیا شنبلیله بی خطر است؟
شنبلیله بی خطر است و به عنوان یک ماده مقوی عالی برای بخش های مختلف بدن شناخته شده است. شنبلیله می تواند به بهبود هضم و سلامت قلب کمک کند، در عین حال از سطوح هورمونی محافظت کند، مشکلات قاعدگی را کاهش دهد و از بدن در برابر عفونت ها محافظت کند. با این حال، شنبلیله می تواند اسهال، گاز و سوء هاضمه در برخی از افراد، به خصوص کسانی که آلرژی دارند، ایجاد کند.

چگونه شنبلیله را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
شما می توانید به روش های مختلفی شنبلیله را مصرف کنید. دانه های شنبلیله می توانند به صورت کامل خورده شوند و اغلب به عنوان مخلفات روی غذاهای خاص یا سوپ ها استفاده می شوند. همچنین دانه های شنبلیله می توانند به شکل پودر تبدیل شوند که یکی دیگر از موارد مصرف محبوب در آشپزی برخی از کشورها است. برگ های شنبلیله انتخابی محبوب برای جایگزینی دیگر سبزیجات برگدار است، و همچنین پودر آن را می توان برای تهیه یک چای سالم و انرژی بخش استفاده کرد.

چای شنبلیله را از کجا خریداری کنیم؟
چای شنبلیله در حال حاضر می تواند در قفسه های فروشگاه های مواد غذایی عمده و فروشگاه های زنجیره ای خوراکی های سالم پیدا شود. دانه ها، پودر و برگ های شنبلیله در برخی از فروشگاه های مواد غذایی طبیعی و گیاهان دارویی نیز در دسترس هستند.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...
خیلی عالی و کامل بود
1

منوی سریع