پیج مد وزیبایی
شما هم دوست دارید جدیدترین تحولات مد و زیبایی و ترندهای لباس را بدانید؟ همچنین به جواب سوال این که چگونه خوش تیپ‌تر شوید، برسید؟ یا این که چگونه لباس‌ها را با هم ست کنید؟ تمام سوالات شما درباره پوشش ، مد و فشن در مجله مد و زیبایی فشن پاسخ داده می‌شود.
2 سال پیش / خواندن دقیقه

احیا مو چیست؟ فرایند، روش‌ها و تفاوت آن با صافی مو

احیا مو

 ۲

 

موهای خوب و سالم زیباترمان می‌کند. این را همه می‌دانند، اما همه نمی‌دانند که این روزها روش‌های علمی متنوع و بسیار جالبی برای داشتن موهایی زیبا و سالم وجود دارد. مثلا شاید با فرایند احیا مو آشنا نباشید. احیا یعنی زنده‌کردن و موها هم گاهی واقعا نیاز به زنده‌شدن دوباره دارند. اما چطور؟ چنین چیزی شدنی است؟ خبر خوب این است که بله و خبر خوب‌تر این است که در ادامه برایتان درباره احیای مو و روش‌های مختلف آن خواهیم گفت.

چه زمانی احیا مو لازم می‌شود؟

از دست رفتن سلامت و زیبایی مو علل مختلفی دارد. برخی ژنتیکی موهای خوبی ندارند، اما پای انواع عوامل دیگر هم در میان است. مثلا سبک زندگی ما روی پوست و مویمان اثر زیادی می‌گذارد. تغذیه یا وضعیت اعصاب هم می‌توانند موها را شاداب و سالم یا بی‌رمق و نه‌چندان زیبا کنند.

رفتن به استخر و قراردادن موها در معرض موادی مانند کلر موجود در آب هم به موها آسیب می‌زند. رنگ‌کردن موها عامل دیگری است که می‌تواند سلامت موها را به‌ خطر بیندازد. مواد شیمیایی موجود در اکسیدان‌ها یا رنگ‌ها گاهی وضعیت طبیعی موها را خراب می‌کنند و باعث می‌شوند خشک و شکننده شوند. راه چاره چیست؟ از قدیم گفته‌اند زندگی کوتاه‌تر از آن است که روزها و ثانیه‌هایمان را با موهایی نه‌چندان جذاب سپری کنیم!

پس باید دنبال راه چاره باشیم. احیای موها از بهترین روش‌هایی است که سلامتی و شادابی را به موهایمان بازمی‌گرداند. حالا ماجرای احیای مو چیست؟

برای احیای مو باید جراحی انجام شود؟

روش‌های تهاجمی و جراحی را کسی دوست ندارد. البته برای احیای موها لازم نیست سراغ این روش‌ها بروید. روش‌های احیا بی‌دردسر و غیرتهاجمی‌اند و می‌توانند ساقه موها را بانشاط و سالم کنند. پس وقتی از احیا مو صحبت می‌کنیم، منظورمان رسیدگی به ساقه آنهاست.

روش‌های مختلفی برای رسیدگی به ساقه موها وجود دارد که به‌کمکشان احیا و زنده‌شدن موها مقدور می‌شود، مثلا استفاده از ماسک مو، ویتامینه‌ یا کراتینه‌کردن.

این روزها روش‌های حرفه‌ای‌تری هم به میدان آمده‌اند که می‌توانند با بهره‌مندی از روش‌های درمانی مناسب و مواد باکیفیت و اثرگذار، موها را احیا کنند. با روش‌های احیا، موها تقویت و آب‌رسانی می‌شوند. مواد احیا روی بافت موهای آسیب‌دیده و بیمار اثر مثبت می‌گذارند.

فرایند احیا مو چگونه است؟

فرایند احیا مو چیست

اگر موها را به دو بخش ساقه و ریشه تقسیم کنیم، احیا مسئول رسیدگی به وضعیت سلامت و زیبایی ساقه می‌شود. ساقه موها لایه‌ محافظی به‌نام کوتیکول دارد. زمانی که به دلایل مختلف سلامت مو به خطر می‌افتد، کوتیکول آسیب می‌بیند.

آسیب‌رسیدن به کوتیکول همانا و تخریب تارهای مو همان! اما روش‌های احیا نمی‌گذارند آسیب‌های ساقه و تارهای مو جدی شوند؛ با آنها می‌جنگند و موهای آسیب‌دیده را هم زنده و سالم می‌کنند.

تفاوت احیا و صافی مو چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، احیا مو موجب صافی نسبی آن می‌شود، اما به‌معنی صاف‌کردن موها نیست. احیاکردن مو یعنی به‌روش‌های مختلفی مانند پروتئین‌رسانی و تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی، آسیب‌های مو را رفع کنید. مویی که از آسیب‌ها و تخریب‌ها دور می‌شود، حالت صاف‌تری هم پیدا می‌کند.

با این حال، احیا‌ و صافی مو معادل یکدیگر نیستند. صاف‌کردن موها مقوله دیگری است که با روش‌های گوناگون انجام می‌شود و به‌اندازه روش‌های احیا روی سالم‌شدن موها اثر ندارد. در واقع هدف از صاف‌کردن بیشتر زیبایی است، اما فرایند احیای مو سالم‌شدن آن را در پی دارد.

برای احیای مو چه باید کرد؟

برای احیا مو دو راه مقابلتان قرار دارد:

  • احیا در منزل؛
  • مراجعه به مرکز احیا مو.

احیا در منزل

داروهای گیاهی و ماسک‌های خانگی مختلفی وجود دارند. امکان استفاده از اینها در منزل هم هست. برای احیای مو در منزل باید مواد مناسب را روی ساقه آن بمالید. رسیدگی به تغذیه و داشتن سبک زندگی سالم هم بی‌تأثیر نیست. مثلا خواب کافی، دوری از استرس و خوردن مواد مغذی را‌ه‌هایی برای احیای موها در منزل هستند.

گاهی هم نیاز به پزشک متخصص مو هست. پزشکان با بررسی وضعیت هر فرد متوجه می‌شوند که کمبودهایی در بدنش دارد یا خیر. گاهی کمبود املاح و برخی مواد لازم در بدن است که موها را ضعیف و شکننده می‌کند. برای همین شاید نیاز به مصرف مکمل‌ها و داروهایی باشد که پزشک متخصص تجویز می‌کند.

مرکز احیا مو

اگر روش‌های خانگی احیای مو به شما کمکی نکرد یا در اجرای درستشان سررشته ندارید، این کار را باید در سالن احیا مو انجام دهید. در سالن‌های تخصصی این کار، افرادی حرفه‌ای حاضر هستند و به شما کمک می‌کنند سلامتی و زیبایی موهایتان را دوباره به‌ دست بیاورید. در این مراکز:

  • موها شسته می‌شوند؛
  • با سشوار بخش بزرگی از موهای سر خشک می‌شود؛
  • کمی رطوبت روی موها باقی می‌ماند تا به پیشرفت بهتر فرایند کمک کند؛
  • موها به دسته‌های کوچک تقسیم می‌شوند؛
  • موها به مواد مناسب آغشته می‌شوند؛
  • با توجه به نوع مواد، مدتی زمان لازم است که روی ساقه موها قرار بگیرند و اثر خود را نشان بدهند.

در سالن احیا مو با مواد مناسب و تقویت پوست سر با سرم‌های مختلف به وضعیت موها رسیدگی می‌شود. استفاده از مواد کراتینه یا پروتئین‌درمانی هم فقط زیرنظر کارشناسان حرفه‌ای ممکن است و نمی‌توانید خودتان فرایند مذکور را در منزل و بدون آگاهی از روش‌های حرفه‌ای انجام بدهید.

روش‌های مختلف استفاده‌شده در مراکز احیا مو چیست؟

در مراکز تخصصی احیا مو از روش‌های گوناگونی برای رسیدگی به موها استفاده می‌شود، مانند:

  • کراتینه؛
  • بوتاکس؛
  • پروتئین‌درمانی.

۱. کراتینه

مرکز احیا مو

کراتین ماده‌ای مهم در ساختار موهاست که میزان آن در موهای هر فرد با دیگری فرق می‌کند. چطور می‌توان گفت که کراتین موهای فردی زیاد است یا نه؟ از نظر ظاهری، موهای پرکراتین موهایی لخت و صاف هستند.

کسانی که موهایشان فِر است و حالت دارد، کراتین کمتری در موهایشان دارند. بنابراین کسانی که موهای فر و حالت‌دار دارند، بیشتر باید مراقب سلامت موهایشان باشند. البته تأثیر ژن‌ها را نمی‌توان دست‌کم گرفت، یعنی بعضی از افراد موهای فر و حالت‌دار دارند، اما موهایشان بسیار سالم و زیباست. پس صاف‌نبودن موها علت سالم‌نبودن ذاتی آنها نیست.

کم‌شدن حجم اصلی کراتین موها نیاز به رسیدگی دارد. زمانی که کراتین کم می‌شود و موها به حالت خشک، وِزوِزی و آسیب‌دیده درمی‌آیند، نیاز به احیا پیش می‌آید. کراتینه‌کردن یعنی پوشاندن ساقه موها با مواد حاوی کراتین. این مواد قدرت نفوذ زیادی به داخل مو دارند و می‌توانند آن را از آسیبی که دیده نجات بدهند.

کراتینه دو هدف دارد:

  • صاف‌کردن مو: نوعی از کراتینه موسوم به کراتینه برزیلی وجود دارد که باعث می‌شود موها صاف شوند. البته دقت کنید که صافی همیشه در اولویت دوم احیای مو قرار دارد. به‌طور کلی هم با پوشش کراتینی که روی ساقه موها قرار می‌گیرد، حالت صاف‌تری پیدا می‌کنند.
  • تأمین بافت کراتینی برای مو: با تأمین رطوبت موها با مواد کراتینه، مشکلات و آسیب‌های ساقه مو رفع می‌شود.

۲. بوتاکس

بوتاکس مو هم روش دیگری برای احیا مو است که می‌تواند موهای دی‌هیدراته را نجات بدهد. منظور از موهای دی‌هیدراته چیست؟ منظور موهایی است که خشک شده‌اند و آب کافی به آنها نرسیده است. در این مواقع، بوتاکس به داد موها می‌رسد. البته این روش احیا کاربردهای دیگری هم دارد و می‌تواند موهای نازک و خشک را هم احیا کند.

بوتاکس می‌تواند موهایی را که به‌علت کهولت سن یا هر علت دیگری خاصیت ارتجاعی‌شان را از دست داده‌اند، دوباره سالم و شاداب کند. محصولات حاوی بوتاکس رطوبت را به عمق موها می‌رسانند و شکاف‌های آنها را ترمیم می‌کنند. در واقع بوتاکس راهی برای جوان‌سازی موهاست.

بعضی از مواد موجود در محصولات بوتاکس:

  • پروتئین‌های ضروری مو؛
  • آمینواسیدها؛
  • ویتامین‌ها؛
  • املاح.

۳. پروتئین‌درمانی

راه دیگری هم برای رسیدگی به مو وجود دارد: پروتئین‌درمانی. پروتئین‌های مو که کم می‌شوند، به موها رطوبت کافی نمی‌رسد. کاهش رطوبت موها با کم‌شدن حالت ارتجاعی مو و شکنندگی آن همراه است. فقدان پروتئین موها را زبر و خشن هم می‌کند. نتیجه چنین وضعیتی، موهایی است که کدر و مات شده‌اند و زیبایی و طراوتشان را از دست داده‌اند.

عوامل مختلفی در کاهش پروتئین موها دست دارند. برای نمونه استفاده از وسایلی مانند سشوار یا اتوی مو یا حتی استفاده از شانه و برس نامناسب. پروتئین‌درمانی روش مناسبی برای جنگیدن با وضعیت نامناسب موهایی است که به‌ خاطر این عوامل آسیب دیده‌اند.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع