2 سال پیش / خواندن دقیقه

ورزش، پیشگیری و درمان سرطان |نکات ایمنی در تمرینات ورزشی مبتلایان به سرطان

ورزش، پیشگیری و درمان سرطان |نکات ایمنی در تمرینات ورزشی مبتلایان به سرطان

سرطان بیماری ای است که در آن سلول های غیر طبیعی به صورت کنترل نشده تکثیر یافته و می توانند بافت های مجاور را درگیر کنند. سلول های سرطانی همچنین می توانند از طریق جریان خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش یابند.

اغلب مردم گمان می کنند ورزش کردن راهی برای کاهش وزن یا خوش اندام شدن است. بله ورزش کردن به شما در راه رسیدن به این اهداف کمک می کند، اما کارکرد اصلی ورزش این است که سلامتی شما را بهبود بخشد و از بیماری هایی از جمله سرطان پیشگیری کند.
زیبایی ورزش به عنوان روشی برای کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری های مزمن، این است که می تواند توسط اکثر افراد با هزینه ای اندک و بدون هیچ گونه عوارض جانبی انجام شود. زمانی زیادی طول نمی کشد تا مزایای ورزش برای سلامتی خود را ببینید و از آن لذت ببرید.
تلاش های گوناگونی در راستای کاهش عوارض جانبی سرطان و افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان انجام شده است. یکی از گزینه های سهل الوصول، نسبتا ارزان و بی خطر در این زمینه، فعالیت بدنی و ورزش است.
بر خلاف بسیاری از مفروضات، ورزش در حین درمان سرطان و در مرحله ی ریکاوری نه تنها خطری ندارد بلکه ضروری است. تحقیقات متعددی نشان داده اند که ورزش برای مبتلایان به سرطان حین و پس از درمان مفید است و می تواند به مدیریت بسیاری از عوارض جانبی درمان سرطان کمک کند، بازگشت بیمار به فعالیت های عادی را تسریع کند، و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد. بنابراین ورزش در بازتوانی و درمان سرطان پستان نقش ویژه ای دارد و باید جزو برنامه ی درمانی بیمار قرار بگیرد.
همچنین در صورت در نظر گرفتن ملاحظات مورد نیاز و اخذ مشاوره های لازم از متخصصین ورزش و پیروی دقیق از دستورات، خطر بسیار کمی در مورد آسیب های ناشی از ورزش وجود خواهد داشت و در برخی از انواع سرطان، از جمله سرطان پستان، ورزش حتی می تواند نتایج درمان را بهبود بخشد.
اگر شدت بیماری شما بالا است و سابقه ی ورزش منظم ندارید روزانه 5 دقیقه پیاده روی می تواند هدفی واقع گرایانه برای شما محسوب شود. بعدا می توانید 2 بار در روز این کار را انجام دهید و به مرور بر شدت و مدت تمرینات خود بیافزایید.

نکات ایمنی در تمرینات ورزشی مبتلایان به سرطان

۱. قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر دچار متاستاز هستید یا از هر گونه عارضه جانبی ثابت مربوط به درمان از جمله لنف ادم (تورم ناشی از تجمع مایع لنف)،‌ نفس تنگی، آسیب عصبی، خستگی، درد یا آسیب پوستی رنج می برید. پزشک می تواند دستورات لازم را برای اصلاح برنامه ی تمرینی متناسب با شرایط شما ارائه دهد.
۲. اگر دچار کم خونی شدید،‌ تب یا کاهش وزن شدید باشید ممکن است لازم باشد شروع برنامه تمرین را تا بهبود یافتن شرایط به تعویق بیاندازید.
۳. برای کمک به پزشک و متخصص ورزش برای طراحی دقیق یک برنامه ی ورزشی، باید سعی کنید فعالیت های بدنی روزانه خود و عوارضی جانبی ای که درگیر آن هستید را در یک دفترچه ثبت کنید. در طول زمان این می تواند به پزشک و متخصص ورزش کمک کند تا بهترین برنامه ی ورزشی را برای شما طراحی کنند.
۴. اگر شما قبلا و در زمان تشخیص سرطان بسیار فعال بوده اید، در این مورد با پزشک و مربی خود صحبت کنید تا سریع تر به سطوح قبلی آمادگی جسمانی خود بازگردید.
۵. اگر قصد دارید برای ورزش کردن از خانه بیرون بروید، کسی را در جریان بگذارید و زمان بازگشت خود را اطلاع دهید.
۶. هر نوع برنامه ورزشی جدید را به آهستگی شروع کنید و فعالیت خود را به تدریج افزایش دهید.
۷. در آغاز برنامه های تمرینی جدید، ممکن است دچار گرفتگی عضلانی شوید که اتفاقی عادی و طبیعی است. اما اگر این گرفتگی بیش از چند روز طول بکشد باید با پزشک خود مشورت کنید.
۸. به علائم هشدار دهنده ممنوعیت ورزش توجه داشته باشید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع