2 سال پیش / خواندن دقیقه

روش خشک کردن و نگهداری باقلا سبز |کدام افراد نباید باقلا مصرف کنند؟

روش خشک کردن و نگهداری باقلا سبز |کدام افراد نباید باقلا مصرف کنند؟

در این مقاله با آموزش کامل و روش خشک کردن باقلا سبز به صورت مرحله به مرحله در کنار شما بازدیدکنندگان عزیز هستیم. پیشینه کاشت و مصرف باقلا به زمان های بسیار قدیم بر می گردد. این گیاه در مصر باستان، یونان و رم از زمان پیش از میلاد کاشت می شده. این گیاه مقوی و سودمند در گذشته خواص درمانی و خوراکی زیادی داشته البته امروزه دیگر مانند گذشته خواص پزشکی باقلا مد نظر افراد نیست و تنها مصرف خوراکی دارد. در برخی نواحی باقلاخیز مانند شمال ایران و در استان های گیلان و مازندران، باقلای خام را به عنوان مخلفات در کنار کباب یا سایر غذاها میل می کنند. اما در سایر نقاط ایران از باقلا برای تهیه باقلاپخته و یا باقلا پلو استفاده می شود. باقلا منبع فیبر مناسبی است و به دلیل سرشار بودن از کلسیم و پتاسیم، از پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشار خون بالا کمک می کند. می توانید باقلای تازه را خودتان در منزل خشک کنید. با ما همراه باشید.



روش خشک کردن باقلا سبز

آیا باقلا برای همه افراد مفید است؟

حتما شنیده اید که مصرف باقلا می تواند منجر به کم خونی شود. این حرف کاملا صحت ندارد. واقعیت این است که مصرف باقلا در برخی از افراد، به دلیل نقص وراثتی کمبود آنزیم، کم خونی را تشدید می کند. این مساله برای افرادی که کم خونی نداشته باشند مشکل ساز نیست اما به دلیل طبع سرد و همین طور نفاخ بودن، توصیه می شود که در مصرف باقلا زیاده روی نکنید. شاید نام فاویسم را شنیده باشید. اگر هرگونه علایمی از حساسیت به باقلا در شما وجود دارد به هیچ وجه نباید در معرض آن قرار بگیرید. افرادی که فاویسم دارند، ممکن است با مصرف باقلا حتی جان خود را از دست بدهند.




فواید باقلا کدام اند؟

یکی از جالب ترین فواید باقلا این است که به دلیل وجود ال دوپا، برای افرادی که از بیماری پارکینسون رنج می برند بسیار سودمند است. با خوردن باقلا فشار تنظیم می شود به همین دلیل است که برای افرادی که فشار خون بالا دارند، خوردن باقلا توصیه می شود چرا که باعث کاهش فشار خون می شود. در طب سنتی نیز تاکید شده که باقلا افزایش دهنده قوای جنسی است.



کدام افراد نباید باقلا مصرف کنند؟

  • افرادی که از فاویسم رنج می برند.
  • افراد با فشار خون خیلی پایین
  • افرادی که دارو‌های مهارکننده منوآمین اکسیداز مصرف می کنند.
  • افرادی که به غذاهایی با طبع سرد واکنش بد نشان می دهند.
  • افرادی که از کم خونی رنج می برند.
مواد لازم خشک کردن باقلا سبز
باقلا تازه پوست گرفته شده به مقدار دلخواه
برگ انار به مقدار کافی

روش خشک کردن باقلا سبز

برای اینکه باقلا ها پس از خشک شدن دچار آفت مگس نشوند باید از برگ انار استفاده کنید. می توانید برگ انار را از عطاری ها تهیه کنید. ابتدا در یک قابلمه جادار آب را بجوشانید و سپس باقلاهای پوست گرفته شده را در آن ریخته و کمی برگ انار به آن اضافه کنید. نباید باقلاها بپزد. بعد از اینکه چندبار باقلاها را هم زدید آب آن را خالی کرده و در آفتاب پهن کنید تا خشک شود. می توانید این باقلا را در فصل زمستان به سهولت مصرف کنید. برای این کار تنها کافی است باقلاها را از غلاف خارج کنید.



روش خشک کردن باقلا سبز لپه شده

بعد از اینکه باقلاها را از غلاف جدا کردید، پوست دوم آن را نیز بگیرید. برخی با چاقو باقلا را از وسط نصف می کنند. به هیچ وجه باقلا را نشویید. باقلا های لپه شده را روی پارچه پهن کرده و اجازه دهید با باد پنکه خشک شوند. هر دو ساعت باقلاها را زیر و رو کنید. هر زمان که خواستید از این باقلاهای خشک استفاده کنید، آن ها در آب ریخته و بشویید.




باقلای خشک، مزه کباب گیلانی ها

گیلانی ها، باقلا مازندرانی خشک را یک روز در آب می خیسانند. این کار باعث حجیم شدن باقلاها می شود. این باقلا را در کنار اشپل یا همان خاویار ماهی سفید شور شده، به عنوان مخلفات کباب چنجه میل می کنند.



باقلا مازندرانی پخته را از یاد نبرید!

در اغلب شهرهای ایران، باقلا مازندرانی خشک یا تر را می پزند و بعد از اضافه کردن انواع چاشنی ها به عنوان عصرانه مصرف می کنند. برای این کار کافی است باقالی ها را پخته و سپس با نمک و سرکه و گلپر و سماق مزه دار کرد. اغلب این باقلا پخته را با نان و خیار و گوجه میل می کنند. البته به جای گلپر می توانید از آویشن نیز استفاده کنید.


باقلا پخته با باقلای خشک

می توانید حتی با باقلای خشک نیز باقلا پخته خوشمزه تهیه کنید. برای این منظور کافی است تنها به مدت یک روز باقلاها را در آب سر قرار دهید و یک بار نیز آب آن را عوض کنید. حتما در نظر داشته باشید که بعد از این مدت حجم باقلاها افزایش می یابد به همین دلیل باید حتما در یک ظرف جادار و به میزان زیاد آب بریزید و بعد از چند ساعت باقلاها را زیر و رو کنید. بعد از اینکه باقلاها حسابی خیسانده شد می توانید آن ها را در آب جوش بپزید. اگر باقلای شما زودپز باشد در مدت یک ساعت کاملا می پزد اما ممکن است زمان بیشتری برای پختن باقلا نیاز باشد. یکی از رایج ترین روش ها برای طعم دار کردن باقلا این است که بعد از پخته شدن باقلا، آب اضافی آن را خالی کرده و به باقلاها سرکه و ادویه دلخواه اضافه کرده و اجازه دهید تا به خوبی مزه دار شود. البته بهتر است از ابتدا به اندازه کافی آب در آن بریزید تا نیازی به خالی کردن آب اضافی آن نباشد.



شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع