2 سال پیش / خواندن دقیقه

بررسی بازی Gran Turismo 7 + نقاط قوت و ضعف

بازی‌های ریسینگ برای سال‌هاست که با شکل و شمایلی آشنا روانه بازار می‌شوند. گیمر در این دست بازی‌ها معمولا وظیفه دارد با به دست آوردن اتومبیل‌های جدید، مسابقات مختلف را با پیروزی پشت سر بگذارد و نهایتا جریان اصلی بخش تک نفره را به اتمام برساند و در بهترین حالت، چالشی جدی‌تر را در بخش آنلاین تجربه کند. در این میان بازی‌های آرکید سعی کرده‌اند با اضافه کردن نکات جانبی این تجربه را از یکنواختی دور کنند. اضافه کردن بخش داستانی یا محیطی کاملا Open World که گیمر بتواند در نقاط مختلف آن به نکات بسیاری پی ببرد. با این حال چنین رویکردی به هیچ‌وجه در یک اثر شبیه‌ساز جایی ندارد. معمولا همان نکته اولیه یعنی رسیدن به تجربه‌ای از رانندگی واقعی به عنوان تمرکز اصلی آثار شبیه‌ساز شناخته می‌شود. رویکردی که می‌تواند حتی برای طرفداران جدی شبیه‌ساز‌های اتومبیل‌رانی نیز بعد از مدتی تکراری شود. استودیوی Polyphony Digital در ساخته قبلی خود یعنی Gran Turismo Sports سعی کرد با تمرکز بیشتر روی بخش آنلاین این موضوعی یعنی تکراری شدن تجربه بازی را برطرف کند اما در عمل موفق به انجام این کار نشد. آنها تجربه خوبی را از طراحی یک بخش آنلاین متمرکز به دست آوردند و آن را در کنار نکاتی آشنا، جدید و متفاوت قرار داده‌اند تا کامل‌ترین محصول چند سال اخیر خود یعنی بازی Gran Turismo 7 را روانه بازار کند. اثری شایسته برای نام یکی از قدیمی‌ترین و محبوبیت‌ترین مجموعه‌های پلی‌استیشن که حالا دوباره به اوج بازگشته و حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.بررسی بازی Gran Turismo 7 + نقاط قوت و ضعف

شما همچنان در بازی Gran Turismo 7 همان رویکرد همیشگی را دنبال می‌کنید. به دست آوردن اتومبیل‌های جدید و پیروزی در مسابقات، اصلی‌ترین اهداف گیمر را تشکیل می‌دهند اما بازی در پیاده سازی این جریان تغییرات زیادی را به وجود آورده. جدیدترین نسخه از این مجموعه ساخته شده برای عاشقان اتومبیل‌رانی و به راحتی می‌توان این موضوع را در تک تک ابعاد بازی دید. اینجا بیش از اینکه تمرکز روی پیروزی در مسابقات باشد، به اتومبیل‌ها، جزئیات دقیق و تاریخچه آنها معطوف شده. موضوعی که پیش‌تر در بازی‌های دیگر این ژانر نیز به آنها توجه شده بود اما نه در این سطح و نه با این دقت. بازی برای مطرح کردن این جزئیات جدید و جذاب راه حلی را مورد استفاده قرار داده که به سرعت و نوع جریان کلی بازی کمک به‌سزایی کرده. حالا دیگر شما وظیفه ندارید که وارد منو شده، مسابقات را یکی پس از دیگری انتخاب کرده و آنها را با پیروزی پشت سر بگذارید. اینجا و در Gran Turismo 7 می‌توانید در فواصل بین مسابقات اندکی تامل کرده، با اتومبیل‌های مختلف آشنا شوید و به قسمت‌های مختلف و متعدد بازی سر زده و با استفاده از آنها به شکل متفاوتی سرگرم شوید. هرچه حالت تک نفره در GT Sports مورد بی‌مهری قرار گرفته بود، اینجا اعضای تیم کازونوری یامائوچی تمام تلاش خود را کرده تا تجربه‌ای شبیه به آثار کلاسیک مجموعه را پیش روی شما قرار دهد. در این نسخه شاهد اضافه شدن GT Café هستیم که به جز تعیین اهداف برای پیشروی در بازی، نگاهی عمیق‌تر به تاریخچه و ریشه‌های اتومبیل‌های مختلف دارد. اگر به این موارد علاقه ندارید می‌توانید به سراغ عکاسی از اتومبیل‌های خود در محیط‌های زیبا رفته یا در چند فروشگاه و تعمیرگاه بازی به اتومبیل‌های مختلف یا تجهیزات ارتقادهنده آنها نگاهی داشته باشید. شاید چنین مواردی تنها فایده‌ای ظاهری داشته باشند اما در عمل باعث شده‌اند جریان تجربه بازی دستخوش تغییراتی اساسی شود. حالا دیگر لازم نیست ساعت‌ها از داخل منو‌های خطی از یک مسابقه به مسابقه دیگر منتقل شوید. اینجا شما در دنیایی برای عاشقان اتومبیل‌رانی قرار گرفته و می‌توانید با بخش‌های مختلف آن تعامل داشته باشید. موضوعی که شاید بزرگ‌ترین دستاورد غیرفنی Gran Turismo 7 باشد.

بررسی بازی Gran Turismo 7 + نقاط قوت و ضعف

بزرگ‌ترین مانع برای تبدیل آخرین نسخه از مجموعه GT به یک تجربه تک نفره بی‌نقص، نیاز بازی به اتصال همیشگی اینترنت است. موضوعی که شاید در نگاه کلی آسیب چندانی به بازی وارد نکند اما گاها انتقال در منوی اصلی را کند کرده یا حتی باعث اختلال در تجربه بازی می‌شود. با تمام این تفاسیر Gran Turismo 7 تنوع خوبی را در زمینه نوع و شکل مسابقات پیش روی شما قرار می‌دهد. از مسابقات معمولی تا تورنومنت‌‌ها که معمولا جذابیت‌های بیشتری را به همراه دارند، همگی می‌توانند به شکلی مناسب گیمر را به پیشروی در بازی تشویق کنند. این در حالی است بخش‌هایی همچون لایسنس‌ها و ماموریت‌ها که مخاطب را در موقعیتی خاص از مسابقات قرار می‌دهند، فرصتی برای تجربه گیم‌پلی در قالبی متفاوت را به وجود آورده‌اند. فرصتی که البته با چالش‌های بسیاری همراه شده و در مقابل پاداش‌های خوبی را به گیمر اختصاص می‌دهد. رویکرد دیگری که می‌تواند مخاطب را به ادامه تجربه بازی تشویق کرده و دیگر نکته قوت GT7 به شمار می‌رود، تنوع بالای اتومبیل‌هاست. اینکه شما با پیشروی در بازی به اتومبیل‌های بیشتری دسترسی پیدا کنید همواره یکی از جذابیت‌های اصلی یک بازی ریسینگ به شمار می‌رود و طراحی فوق‌العاده و دقیق اتومبیل‌های Gran Turismo 7 باعث شده تا جذابیت‌های آن نسبت به گذشته چند برابر شود. هر کدام از اتومبیل‌ها حسی منحصر به  فرد را در زمان رانندگی به مخاطب منتقل می‌کنند و همین نکته باعث شده توجه گیمر تنها به اعداد قدرت و سرعت و مواردی از این دست محدود نشود. به شکل کلی بازی عددی را به عنوان قدرت نهایی هر کدام از اتومبیل‌ها در نظر گرفته اما امکان ایجاد تغییرات مکانیکی و جزئی در هر کدام از آنها وجود دارد که لزوما این عدد به معنی خروجی نهایی در نظر گرفته نشود. سازندگان Gran Turismo 7 به دنبال این موضوع بوده‌اند که شبیه‌سازی کامل و دقیق را از اتومبیل‌رانی توسعه دهند و به این هدف هم دست پیدا کرده‌اند. هدفی که باعث نشده تا این انحصاری جدید پلی‌استیشن به شکل پیش‌فرض از دسترس مخاطب‌های غیرحرفه‌ای اتومبیل رانی خارج شود. بازی به قدری ابزارهای کمکی مختلف را پیش روی شما قرار می‌دهد که بتوانید با کمترین تجربه در بازی‌های شبیه‌ساز به سراغ Gran Turismo 7 بروید.

بررسی بازی Gran Turismo 7 + نقاط قوت و ضعف

در ابتدا توضیح دادیم که Polyphony Digital تمامی تجربیات به دست آمده از GT Sports را به نسخه جدید مجموعه خود وارد کرده. اینجا نه تنها می‌توانید به رقابت آنلاین در مسابقات رسمی بپردازید بلکه در بخش چند نفره می‌توانید مسابقات مختلف را به شکل کاملا دوستانه و آماتور دنبال کنید. در این حالت عملا شاهد چیزی شبیه به دیگر بازی‌های آنلاین هستیم که در بستر آن گیمرها می‌توانند مسابقات مختلفی را با قوانین شخصی‌سازی شده آماده کنند. در این حالت معمولا قوانین هم آنچنان سختگیرانه نبوده و شرایط برای بخش عمده‌ای از گیمرها فراهم می‌شود تا بتوانند با یکدیگر به رقابت بپردازند. در طرف دیگر ماجرا شاهد حالت Sports هستیم که همان اصول تثبیت شده نسخه پیشین مجموعه را به همراه دارد. موضوعی که باعث شده این بخش از بازی تبدیل به یکی از نکات قوت آن شود، قواعدی است که سازندگان برای تجربه بازی در نظر گرفته‌اند. در این حالت به جز سطح رانندگی شاهد استفاده از فاکتور دیگری به نام Sportsmanship هستیم که بسته به نوع رفتار گیمر در جریان مسابقات آنلاین، افزایش یا کاهش پیدا می‌کند. به جای استفاده از قوانین دست و پا گیر عملا بازی به نوع رانندگی و رعایت اصولی استاندارد، امتیاز داده و به شما اجازه حضور در مسابقات سطح بالاتر را می‌دهد. به شکل کلی می‌توان بخش آنلاین بازی را در سطح بسیار خوبی طبقه‌بندی کرد و آن را تکاملی برای آنچه در نظر گرفت که پیش‌تر توسط GT Sports معرفی شده بود.

بررسی بازی Gran Turismo 7 + نقاط قوت و ضعف

موضوعی که تفاوت اصلی میان یک شبیه‌ساز خوب و ضعیف را مشخص می‌کند، فیزیک اتومبیل‌ها و واکنش آن نسبت به شرایط مختلف است. اینبار Gran Turismo 7 از تغییرات Real Time آب و هوا پشتیبانی کرده و همین موضوع تاثیر مستقیمی رو تجربه گیم‌پلی دارد. هر آن چیزی که به عنوان فیزیک و نحوه فرمان‌پذیری اتومبیل‌ها در شرایط عادی تجربه می‌شود، با تغییر آب و هوا دچار دگرگونی اساسی شده و چالش‌های مختلفی را پیش روی گیمر قرار می‌دهد. این موضوع را هم نباید فراموش کرد که نوع اتومبیل و تنظیمات جزئی آن باز هم می‌تواند در تجربه کلی بسته به شرایط مختلف تاثیر مستقیمی داشته باشد. تغییرات جوی در کنار چرخه شب و روز توانسته جلوه‌های گرافیکی بسیار خوبی را در جریان بازی شکل داده و ارتقا خوبی را نسبت به نسخه پیشین مجموعه ایجاد کند. بعضا ممکن است وارد مسابقاتی شود که در جریان آنها وضعیت روشنایی مسیر کاملا دچار تغییر شود. این موضوع به جز تاثیر خود در نمایش کیفیت گرافیکی، می‌تواند شرایط مسابقه را نیز تا حدودی تغییر دهد. هرچند محیط‌ها شاید انتظارات شما از یک بازی PS5 را برطرف نکنند اما تیم سازنده بازی در زمینه طراحی اتومبیل‌ها عملکردی فوق‌العاده را از خود به نمایش در آورده. هر کدام از اتومبیل‌های بازی با جزئیات بسیاری همراه هستند و می‌توان ریزترین نکات را در داخل و خارج آنها مشاهده کرد. اینبار بدون شک شاهد بهترین نماهای Cockpit در تاریخ مجموعه GT هستیم و بهترین موقعیت برای کسانی به وجود آمده که علاقه خاصی به تجربه بازی از این دید دارند. با وجود این توضیحات، قدرت گرافیکی بازی در جریان Photo Mode و Replayها نمایان می‌شود. در این حالت می‌توانید گرافیک بازی را با Ray-Tracing همراه کرده و قابلیت‌های این تکنولوژی جدید را با کیفیت خوبی مشاهده کنید. تمامی پیشرفت‌های Gran Turismo 7 در یک سمت و استفاده آن از قابلیت‌های کنترلر Dual Sense در سمت دیگر. تجربه بازی با کنترلر PS5 بدون شک انقلابی در سبک ریسینگ است. هر آن چیزی که در بازی تجربه می‌کنید به بهترین شکل ممکن به کنترلر منتقل شده و گیمر دقیقا همان حسی را تجربه می‌کند که در زمان رانندگی با آن مواجه می‌شود. بدون شک Polyphony Digital توانسته تا اینجای کار بهترین استفاده را از هپتیک فیدبک کنترلر PS5 کند و تجربه‌ای منحصر به فرد را شکل دهد. کافیست این موارد را در کنار صداگذاری و موسیقی‌های درجه یک بازی قرار دهید تا متوجه شوید که تیم سازنده بازی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا تجربه‌ای ایده‌آل و کامل را از یک شبیه‌ساز اتومبیل‌رانی ارائه کند. اینبار Polyphony Digital با Gran Turismo 7 به اوج بازگشته و بعد از سال‌ها یکی از بهترین شبیه‌ساز‌های اتومبیل‌رانی را روانه بازار کرده.

9.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
طراحی دقیق فیزیک هر کدام از اتومبیل‌ها
مجموعه‌ای از مسابقات متنوع
بخش آنلاین و تک نفره کامل
کیفیت خوب مدل اتومبیل‌ها
موسیقی‌های درجه یک و هماهنگ با فضای بازی
بهترین استفاده ممکن از قابلیت‌های Dual Sense
استفاده مناسب از Ray-Tracing
تغییرات Real Time آب و هوا
تجربه ایده‌آل حالت Sports
نقاط ضعف:
نیاز اتصال همیشگی به اینترنت
کند شدن منو در برخی مواقع
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS5 بررسی شده است




شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع