2 سال پیش / خواندن دقیقه

شغل بعد از بازنشستگی، استفاده از دومین فرصت شغلی + پیشنهاد شغل

 شغل بعد از بازنشستگی، استفاده از دومین فرصت شغلی + پیشنهاد شغل

اگر شما هم جزو افراد سالمندی هستید که بعد از بازنشستگی به دنبال شغل مناسب خود هستید یه شما تبریک میگوییم و در این مقاله در رابطه با همین موضوع به شما راهکار خواهیم داد پس تا انتهای مطلب همراه مجله خانواده باشید.


افراد پس از بازنشستگی دوره کوتاهی را به استراحت پرداخته و سپس برای ادامه زندگی خود، راه جدیدی را انتخاب نمایند. اولین فکری که بعد از استراحت چند روزه به ذهنشان می رسد، شغل بعد از بازنشستگی است. برخی نیز به شدت به شغل قبلی وابستگی دارند و نمی خواهند آن را ترک کنند. بهتر است بدانید که هر آن چیزی که تاکنون به دست آورده اید، کوله باری از تجارب شماست که می تواند در حرفه های دیگر به دردتان بخورد و بهتر است چالش های بزرگتری را در زندگی بپذیرید. قطعا هدف هایی در ذهن شما وجود دارد که تاکنون نتوانسته اید به آن ها دست یابید. پس بازنشستگی زمان خوبی است تا بتوانید کاری را که سالها منتظر هستید انجام دهید را شروع کنید.

اما گاها بی انگیزگی و افسردگی در دوره سالمندی ممکن است مانع این کار شود. برای رسیدن به اهداف خود و برنامه ریزی درست می توانید از طریق مشاوره روانشناسی در جهت تقویت روحیه و انگیزه گرفتن بهره ببرید.


بازنشستگی چیست؟

وقتی فردی بازنشسته می شود، از شغلش کناره می گیرد و یک حقوق مستمری به عنوان بازنشسته دریافت می کند. افراد بعد از بازنشستگی به استراحت، ادامه دادن به شغل قبل و یا پیدا کردن شغل جدید می پردازند. در واقع می توان گفت مرحله جدیدی از زندگی است که می تواند استرس زا باشد. خیلی از افراد از اینکه سن بازنشستگی آنها شروع شده ناراحت و بعضی دیگر، خوشحال هستند. این موضوع بستگی به آن دارد که فرد چه بــرنامه ریزی برای دوران بازنشستگی خود دارد. هر کشوری شرایط خاص خودش را دارد و این سن در هر کشور متفاوت است. حقوق بازنشستگی به طور مستمر به هر فرد واریز می شود و بعد از مرگ او نیز بازماندگانش از این حقوق بهره خواهند برد.


مطالب مرتبط:

پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی معضل یا فرصت برای سالمندان پر انرژی

چالش های سالمندی و مراقبت های مربوط به سالمندان

سالمندی موفق، عوامل موثر در آن و ملاک های موفقیت در سالمندی +حقیقتی درباره ی پیر شدن موفق

کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی



اینفوگرافیک شغل بعد از بازنشستگی

 شغل بعد از بازنشستگی، استفاده از دومین فرصت شغلی + پیشنهاد شغل

چرا برای افراد شغل بعد از بازنشستگی مهم است؟

معمولا بعد از بازنشستگی احساس نیاز به کار کردن در افراد دیده می شود. این موضوع دلایل مختلف دارد از جمله فرار از بیکاری و بی انــگیزگی، افزایش درآمد یا حداقل ثابت نگه داشتن آن و در نهایت دنبال کردن علایقی که تا بحال به آنها توجه نشده است. هر فرد با توجه به شرایط زندگی خویش، می تواند شغل دوم را بر خود اجبار کند و یا به صورت تفریحی به آن بپردازد. مشغول به کاری بودن علاوه بر اینکه شخص را مستقل و خودساخته بار می آورد، انگیزه و شادابی را به دنبال دارد و ترک آن ممکن است موجب افــسردگی شود؛ به خصوص در افرادی که پا به میانسالی گذاشته اند. در نتیجه بسیاری از ارگان های دولتی و سازمان های کاریابی به افراد بازنشسته، کارهای پاره وقت و یا تمام وقت پیشنهاد می دهند تا علاوه بر کسب درآمد، بتوانند سرگرم کاری باشند.  

چه محدودیت هایی برای کار کردن بازنشستگان وجود دارد؟

همانطور که میدانید، هر چه سن بیشتر می شود، توانایی های جسمی کاهش می یابد. به طو مثال شما که 40 ساله دارید در حرفه ای کار می کنید، قطعا از یک فرد 20 ساله توانایی جسمی کمتری دارید و زودتر خسته می شوید. پس یک محدویت به حساب می آید. اما در مقابل شما یک گنجینه ای از تجارب کاری دارید که می تواند این کمبود قوا را جبران کند. چه انسان های موفقی که در میانسالی بزرگترین مــوفقیت در زندگی خود را به ثبت رسانده اند. شما می توانید به جای کار کردن به صورت تمام وقت، آن را به صورت پاره وقت انجام دهید.

بهتر است سن را به عنوان محدودیت در نظر نگیرید و برای هدف هایتان تلاش کنید. این محدودیت ها همه در ذهن شماست و می توانید آن ها را با استفاده از تکنیک های مختلف از جمله تجــسم خلاق، به طور کامل از بین ببرید. یادتان نرود هیچ لذتی بزرگتر از عبور از سختی ها و ساختن آرزوهای جدید و ورود به مرحله بعدی وجود ندارد.  


نکاتی که باید هنگام انتخاب شغل بعد از بازنشستگی

بهتر است چند نکته مهم را هنگام انتخاب کردن شغل بعد از بازنشستگی در نظر داشته باشید. این نکات به شما کمک بسیار شایانی در تصمیم گیری می کنند پس بهتر است از آنها غافل نشوید.

بلافاصله بعد از بازنشستگی فورا به سراغ شغل بعدی نروید

معمولا افراد بعد از بانشسته شدن دچار افــسردگی بعد از بازنشستگی می شوند و یا تلاش می کنند به هر نحوی کار قبلی خود را ادامه دهند و یا به دنبال کار جدید می گردند. بهتر است بدانید که هر تغییری که در زندگی ایجاد می شود به دنبالش اتفاقات جدیدتری را به همراه دارد و الزام است برای تصمیم های مهم زندگی تان، به خوبی فکر کنید. در واقع باید فرصت فکر کردن به خودتان بدهید. به عمری که تابحال گذشته فکر کنید و بیندیشید که برای بهتر سپری کردن باقی آن بهتر است چه راهی را ادامه دهید. اینگونه می توانید بهتر تصمیم بگیرید و شغل مناسب خود را پیدا کنید.

می توانید سرگرمی های خود را به عنوان شغل دنبال کنید

سرگرمی که شما در کنار شغلتان انجام می دهید و دست از آن برنداشته اید، نشان دهنده استعداد و پیشرفت شما در آن کار است. پس می توانید به طور جدی تری به آن فکر کنید. مثلا ممکن است به بافتنی یا ساخت بدلیجات علاقه داشته باشید. همینطور سرگرمی های دیگر مثل آموزش به کودکان، موسیقی، نقاشی، نگه داری حیوانات، پرورش گیاهان و ....

با حرفه ای شدن در زمینه هایی که علاقه دارید، می توانید علاوه بر دنبال کردن مهارت هایتان، کسب درآمد هم داشته باشید.  

پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

پیشنهادات زیر را بررسی کنید و با توجه به تجربیات و علاقه های خود تصمیم خود را بگیرید.

1- ادامه دادن شغل قبلی

اولین تصمیمی که ممکن است بعد از بازنشسته شدن بگیرید، این است که شغل قبلی خود را ادامه دهید. این تصمیم می تواند به اجبار خودتان باشد و یا کارفرمای شما این پیشنهاد را به شما بدهد؛ اما لازم است مطالبات لازم را در نظر بگیرید تا برای شما مشکلی از لحاظ حقوق بازنشستگی و دیگر مسائل پیش نیاید. توصیه ما به شما این است که اگر علاقه ای به ادامه دادن کار قبلی خود ندارید، بهترین فرصت است که آن را رها کنید و به کارهایی که علاقه دارید و تاکنون فرصت نشده که به آنها بپردازید، برسید. بازگشت به کار قبلی، بی شباهت با بازگشت به کار بعد از اخراج نیست، پس طبیعتا با مشکلاتی هم رو بروست.

2- کارآفرینی بهترین شغل بعد از بازنشستگی

افراد از سنین جوانی به بعد تمایل دارند برای خود کار کنند و به اصطلاح "زیر دست کسی نباشند" ؛ اما شرایط، کمبودها محدودیت ها، ترس و .. باعث می شود به همان شغل کارمندی خود ادامه دهند. افرادی که نتوانستند محدودیت های ذهن خود را کنار بگذارند، تا میانسالی و چه بسا تا آخر عمر با همان شیوه زندگی می کنند و طلب درخواست زندگی بهتر را به گور می برند. در واقع این افراد دچار بیماری تــرس از تغییر هستند. اگر شما بازنشسته شده اید و حس می کنید اکنون دیگر هیچ مسئله ای نمی تواند مانع شروع کسب و کار خودتان شود، بروید و یک کارآفرین شوید. شما از هر مهارت کوچکی که دارید می توانید برای شروع فعالیت خود استفاده کنید.

یادتان باشد که بهتر است از عواقب آن نترسید؛ زیرا روبه رو شدن با ترس ها و آرزوهای بزرگتر ساختن است که به زندگی لذت می بخشد. پس برنامه ریزی کنید و حرفه خودتان را آغاز کنید. در نظر داشته باشید که ممکن است در ابتدای کار کمی برایتان سخت شود اما نتیجه بسیار شگفت انگیز است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سالــمندی موفق کلیک کنید.

3- وبلاگ نویسی

اگر شما به نویسندگی علاقه و در حوزه ی خاصی آگاهی دارید و همچنین مهارت نــوشتن را به خوبی می دانید، می توانید سراغ وبلاگ نویسی بروید. وبلاگ نویسی به شما اجازه می دهد تا اندیشه هایتان را با دیگران تقسیم کنید و آنچه را که ارزشمند دانسته اید، به دیگران منتقل کنید. کار اینگونه است که شما به طور مستمر مقاله هایی با عناوین جذاب می نویسید؛ سپس آنها را در سایت هایی که جذب وبلاگ نویس می کنند و یا وبلاگی که خودتان طراحی کرده اید، می گذارید.

اگر توانایی طراحی وبلاگ شخصی داشتید، می توانید با عضویت در بعضی سایت ها و درج آگهی، کسب درآمد کنید. به ازای هر بازدیدکننده ای که از طرف سایت شما به آن آگهی سر می زند، یک مبلغ مشخصی به شما داده می شود. پیشنهاد ما به شما این است که با فعالیت در فضای مجازی و قرار دادن لینک سایت در بایو، بازدید سایت خود را تا حد زیادی بالا ببرید. پس از تغییر شغل با چالش های جدیدی روبرو خواهید شد که البته این می توان برای شما جذاب هم باشد.

4-خدمات مشتریان به صورت آنلاین

بسیاری از مراکز خرید یا موسسات و شرکت های مختلف برای پاسخدهی به مشتریان نیاز دارند تا با یک منشی به صورت تلفنی یا آنلاین در تماس باشند تا بتوانند آن ها را به درستی راهنمایی کنند و در دسترس باشند. اگر روابــط اجتماعی و عمومی بالایی دارید این شغل را فراموش نکنید.

5- پشتیبانی

شرکت های زیادی وجود دارند که برای دوره های آموزشی خود و ارائه آن به مردم نیاز به یک پشتیبان دارند. پشتیبان می تواند مشکلاتی که ممکن است در حیطه بسترهای آموزشی، پرداخت های درگاهی و ... پیش بیاید را حل کند. بعضی شرکت ها به صورت تمام وقت و بعضی دیگر به صورت پاره وقت جذب پشتیبان می کنند. اگر تعاملات با مردم را دوست دارید و راز ارتبــاط مــوفق را می دانید و همچنین تجربه کار کردن در بسترهای مشخص شده را دارید، حتما به شما پیشنهاد می کنیم که این شغل را در نظر بگیرید.

6- ادمین اینستاگرام

این روزها فضای مجازی به خصوص اینستاگرام، حرف اول را در زمینه کسب و کار و فروش محصولات به صورت آنلاین می زند. شما می توانید برای فروش محصولاتی که می توانید ارائه دهید یک پیج کاری بزنید و ادمین آن پیج شوید. همینطور می توانید به عنوان ادمین در یک شرکت استخدام شوید. تنها کاری که لازم است یک ادمین انجام دهد پاسخدهی به دایرکت ها و کامنت های مردم است. او لازم است از الگوریتم های اینستاگرام باخبر باشد و بتواند پیج را به بهترین شکل ممکن اداره کند.

بسیاری از کلاهبرداران با نشر یک آگهی نیاز به ادمین سعی می کنند با پیشنهاد یک درآمد بسیار بالا، مبلغی از شما دریافت کنند تا بتوانید شروع به کار کنید. بسیار مراقب باشید تا گول این کلاهبرداران را نخورید. سعی کنید با شرکت های شناخته شده به صورت حضوری قرارداد ببندید. 

7- حسابداری

اگر با اعداد و آمار رابطه خوبی دارید می توانید سراغ حسابداری بروید. حسابداری تنها نیاز به یک کامپیوتر و یک نرم افزار دارد که شما باید کار کردن با آنها را بلد باشید و در کنار ساده بودن، دقت و ظرافت زیادی را می طلبد. شما برای شروع کار می توانید به عنوان حسابدار در شرکت حضور داشته باشید و یا بعد از آموزش دیدن به صورت پاره وقت با شرکت هایی که به صورت دورکاری هم قرار داد می بندند، همکاری کنید. سعی کنید کاری انجام دهید که در پی آن رضــایت شغلی برای شما وجود داشته باشد و احساس خوشایندی را به شما القاء نماید.


8- معلم خصوصی یا مشاور مدرسه

شما تاکنون تجارب زیادی را در حوزه های مختلف کسب و کار داشته اید. قطعا درس هایی وجود دارندد که شما انها را بلد هستید و به افراد کوچکتر از خود نیز آنها را آموزش داده اید. در نتیجه می توانید به عنوان یک معلم خصوصی در یک زمینه خاص شروع به فعالیت کنید و به صورت پاره وقت درآمد خود را داشته باشید.

بسیاری از مدارس از افراد بازنشسته برای جذب مشاور کمک می گیرند زیرا می توانند تجارب زیادی را در اختیار دانش آموزان قرار دهند. اگر می توانید فضای مدرسه را بپدیرید و با کودکان رابطه خوبی دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که یک مشاور آموزشی و یا تربیتی باشید.

9- راننده آژانس رایج ترین شغل بعد از بازنشستگی

تعداد افرادی که به عنوان راننده آژانس مشغول به کار هستند کم نیست. چه بسا جوانانی که با مدرک های معتبر دانشکاهی تصمیم گرفته اند از طریق راننده آژانس کسب درآمد کنند. اپلیکیشن های مربوط به این شغل شامل اسنپ، تپسی، ماکسیم و ... در حال حاضر می توانند به شما کمک کنند تا شروع به کار کنید.

10- دوره آنلاین آموزشی

شما می توانید دوره هایی تعریف کنید و مطالبی را که خودتان در آن مهارت دارید را به صورت آنلاین به مردم آموزش دهید. این آموزش ها می تواند در بستر سایت هایی باشد که از شما مبلغی را دریافت کرده سپس دوره های شما را تبلیغ می کنند و به نمایش می گذارند. همچنین می تواند در وبلاگ خودتان باشد و یا به صورت پک به فروش برسانید. اگر در حرفه ای که مشغول هستید خودتان را بسیار مجرب نشان دهید و خاص باشید، قطعا افراد زیادی هستند که تمایل داشته باشند دوره آموزشی شما را تهیه کنند. یادتان باشد طوری سازمان دهی کنید که از شما سواستفاده و یا نشر غیر قانونی نشود. شناخت کامل زمینه همکاری می تواند در کاهــش استرس شغلی بسیار موثر باشد.

11-شغل بعد از بازنشستگی |بلاگری

همانطور که میدانید، دنیا به سمتی پیش می رود که تقریبا همه چیز به صورت آنلاین امکان پذیر است. اینستاگرام از جمله اپلیکیشن هایی است که مخاطبین زیادی دارد و می تواند بسیار درآمدزا باشد. بلاگری در اینستاگرام به این معنی است که شما به عنوان یک شخصی که مهارت خاصی دارد یا مردم به او علاقه خاصی دارند، به صورت روزانه با مردم ارتباط می گیرید و تجربه ها و اتفاقات شخصی خودتان را با آنها به اشتراک می گذارید.

اگر حرفه ی خاصی دارید آن را به مردم آموزش می دهید در نتیجه دنبال کنندگان بیشتری خواهید داشت. در واقع هر کس به هر شیوه ای که می تواند سعی دارد دنبال کنندگان خود را افزایش دهد تا بتواند با گذاشتن تبلیغات و یا فروش محصولاتش کسب درآمد کند. اگر مهارت بلاگری داشته باشید درآمد شما به صورت هنگفتی بالا می رود اما لازم است صبور باشید، تولید محتوا را یاد بگیرید و پیچ خود را تبلیغ کنید. 

12- دیجیتال مارکتینگ

اگر از ترفندهای شبکه های اجتماعی آگاه هستید و می توانید به مردم جهت ارتقا و پیشرفت کارشان در فضای مجازی کمک کنید می توانید به عنوان یک مربی در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید. در این شغل لازم است از خــلاقیت فردی بالایی برخوردار باشید و اعتماد مردم را به خود جلب کنید. از طریق فعالیت در اپلیکیشن اینستاگرام می توانید کار خود را شروع کنید.

13- باغبانی |شغل بعد از بازنشستگی

اگر به باغبانی و گیاهان علاقه مند هستید و روش نگه داری از گیاهان مختلف را به خوبی میشناسید، می توانید باغبان شوید. باغبانی علاوه بر اینکه تاثیر بسیار زیادی در تقویت روحیه و شادابی شما دارد،  زندگی را برای شما شیرین تر می کند. با فروش گیاهان پرورش داده شده و همینطور نگهداری از باغ شخصی خودتان و یا جایی که استخدام شده اید، می توانید کسب درآمد کنید.

14- کسب و کارهای خانگی

شما می توانید در خانه کارهای بسیاری انجام دهید تا به درآمد برسید. از جمله پرورش بلدرچین، تولید صنایع دستی، تولید و بسته بندی آبلیمو، سرکه، لواشک، ترشی ..، خیاطی، شیرینی پزی، شمع سازی، ساخت و فروش زیورآلات و ...شاید این امور بیشتر در حیطه تخصص بانوان باشد. اما می توان با کمی خلاقیت و فرصت شناسی شغل دوم در منزل برای آقایان را نیز راه اندازی کرد.

15- نویسندگی، ترجمه یا ویراستاری

اگر علاقه به نویسندگی دارید می توانید در حوزه های مختلف از جمله نوشتن کتاب، نوشتن شعر، وبلاگ نویسی، فیلمنامه نویسی، فانتزی نویس، سناریو نویس و ... مشغول به کار شوید.

اگر تجربه ترجمه مقالات مختلف را داشته اید و علم به زبان های خارجه دارید می توانید به صورت پاره وقت ترجمه و ویراستاری را انجام دهید. بسیار مهم است که در ویراستاری حرفه ای باشید زیرا درآمد بالاتری نسبت به ترجمه دارد و افراد زیادی هستند که بخواهند مقالات خود را ویرایش کنند پس می تواند به شدت کارآمد باشد. 

16- پرستاری

اگر از پزشکی و پرستاری چیزی می دانید و می توانید به عنوان پرستار بچه، پرستار سالمند و یا حتی پرستار حیوانات خانگی در منزل اشخاص کار کنید، شغل خوب و پردرآمدی است و می تواند شما را تا حد زیادی سرگرم کند.  

سخن مشاور درباب شغل بعد از بازنشستگی

سعی کنید حرفه ای را دنبال کنید که از مرحله به مرحله آن لذت ببرید و در آخر از خود و انتخاب هایی که داشته اید بسیار راضی باشید. بازنشستگی به معنای پایان زندگی کاری نیست، بلکه پنجره ای است به سمت اهدافی که تاکنون به آنها توجه زیادی نکرده اید. تا عمر دارید زندگی کنید. زندگی در لــحظه رمز رسیدن به آرامش و سعادت است.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع