علم پزشکی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

میلیا چیست؟ راههای درمان و تشخیص میلیا

میلیا چیست؟ راههای درمان و تشخیص میلیا

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دانه های چربی دور چشم خود یا فرزندتان مشاهده کرده باشید و این باعث نگرانی‌تان شود. این دانه های چربی زیر پوست میلیا نامیده می‌شوند در ادامه طبیب فارسی با این بیماری بیشتر آشنا میشوید .

میلیا برجستگی‌های کوچکی است که بر اثر تجمع کراتین در زیر پوست ایجاد می‌شود. به یکی از این ضایعات، میلیوم گفته می‌شود. این ضایعات می‌توانند در هر نقطه از بدن به وجود بیایند؛ اما بیشتر در اطراف یا زیر چشم دیده می‌شوند. میلیا اغلب در نوزادان و هر از گاهی در کودکان و بزرگسالان ظاهر می‌شود. این ضایعات را به‌راحتی می‌توان با آکنه یا منگوله‌ی پوستی (اسکین تگ) اشتباه گرفت.

میلیا ممکن است در برخی افراد (از جمله نوزادان) به‌خودی‌خود از بین برود؛ ولی امکان دارد برخی مجبور به برداشتن آن‌ها شوند. هنگامی که میلیا به چشم نزدیک است، برای جلوگیری از ایجاد مشکل در میدان دید‌، ممکن است به ملاحظات ویژه‌ای نیاز باشد.

وجود میلیا جای نگرانی ندارد؛ زیرا در خیلی از موارد با درمان خانگی و بدون هیچ درد و زخمی، به‌راحتی از بین می‌رود. در ادامه می‌توانید اطلاعات مفیدی درباره‌ی میلیای زیر چشم، دلایل بروز و درمان‌های احتمالی آن به دست آورید.

میلیا چیست ؟

میلیا، لک‌های کوچک یا کیست‌هایی به رنگ پوست یا سفید و زرد است که در زیر پوست ظاهر می‌شود. برخی افراد ممکن است آن‌ها را «لک‌های شیری» بنامند.

میلیا نوعی آکنه نیست، اگرچه در ابتدا بسیاری از افراد آن‌ها را با آکنه یا جوش اشتباه می‌گیرند؛ این ضایعات می‌توانند در دیگر نقاط بدن نیز ظاهر شوند؛ این مشکل در بزرگسالان، در اطراف چشم، گونه‌ها، پیشانی و دستگاه تناسلی شایع‌تر است.

میلیا در واقع تجمع‌های کوچکی از کراتین‌های به‌دام‌افتاده است. کراتین پروتئینی است که باعث استحکام سلول‌های پوست، ناخن‌ و مو می‌شود. با مرگ سلول‌های پوستی و ریزش آن‌ها درون منافذ پوست، کراتین به مرور جمع شده و در منفذ پوست به دام می‌افتد؛ در نتیجه یک کیست کوچک یا میلیوم تشکیل می‌شود.

اگر میلیا بسیار نزدیک به چشم باشد، در معالجه ممکن است به تخصص چشم‌پزشک نیز نیاز باشد؛ ولی در صورت وجود فاصله‌ی ایمن از چشم، برداشتن آن برای پزشک راحت‌تر است.

علت ایجاد میلیا چیست؟

علت اصلی بروز میلیای زیر چشم، ممکن است متفاوت باشد. این عارضه در برخی افراد به واسطه تروما (ضربه و آسیب) یا عمل جراحی زیبایی اتفاق می‌افتد. با این حال، هیچ دلیل واضحی وجود ندارد که چرا میلیا در برخی افراد ظاهر می‌شود؛ اما در برخی نه.

میلیا در نوزادان و کودکان بسیار رایج‌ است. در واقع، میلیا ۴۰ تا ۵۰ درصد از نوزادان را درگیر می‌کند. همچنین در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ مشخص شد که میلیا به‌ویژه در خانم‌های مسن رایج‌تر است.

برخی افراد بعد از آسیب‌دیدگی پوستی دچار میلیا می‌شوند. در موارد نادر، ممکن است بعد از استفاده‌ی داروهای موضعی مانند کورتیکواستروئیدها، فرد روی پوست خود میلیا را مشاهده کند.

چگونه میلیا را تشخیص دهیم؟

حال که می‌دانید میلیا چیست نوبت تشخیص این عارضه است. در برخی موارد ممکن است پزشک عمومی از شما بخواهد تا به متخصص پوست مراجعه کنید. معمولاً متخصص پوست با معاینه‌ی چشمی می‌تواند به‌راحتی میلیا را تشخیص دهد. در صورتی که فرد دارای تعداد زیادی میلیا باشد، ممکن است پزشک به بررسی علل زمینه‌ای بروز آن بپردازد.

راه‌های درمان میلیا

میلیا چیست؟ راههای درمان و تشخیص میلیا

گاه ممکن است میلیا بدون هیچ درمانی و طی چند ماه برطرف ‌شود. اکثر افرادی که در نوزادی روی صورت‌شان میلیا دارند، دیگر اثری از آن نمی‌بینند؛ با این وجود، همیشه این‌گونه نیست و استاندارد معینی برای درمان آن وجود ندارد. هرچند میلیا مضر نیست؛ ولی بسیاری از افراد، نگرانی‌هایی در زمینه‌ی زیبایی زیر چشم و صورت خود دارند.

نباید یک میلیوم را همانند یک آکنه فشار دهید. این کار باعث تحریک پوست شده و می‌تواند به پوست حساس اطراف میلیا آسیب وارد کند.

اکثر درمان‌های خانگی میلیا، شامل لایه‌برداری ملایم یا لایه‌برداری شیمیایی است؛ با این حال، مهم است که قبل از استفاده‌ی آن‌ها (مخصوصاً برای اطراف چشم) با پزشک خود صحبت کنید. پزشک ممکن است برداشتن میلیا را در مطب پیشنهاد دهد.

۱ – لایه‌برداری شیمیایی

گاه ممکن است متخصص پوست، لایه‌برداری شیمیایی را توصیه کند؛ اما باید به خاطر داشته باشید که لایه‌بردارهای شیمیایی بدون نسخه، معمولاً برای از بین بردن میلیای زیر چشم کاربردی نیستند. ترکیبات رایج در لایه‌بردارهای شیمیایی عبارت‌اند از:

لاکتیک اسید؛
گلیکولیک اسید؛
سالیسیلیک اسید.

توجه داشته باشید که ناحیه‌ی زیر چشم بسیار حساس است؛ بنابراین بسیار احتیاط کنید. به خاطر داشته باشید، همیشه قبل از استفاده از هرگونه لایه‌بردار شیمیایی با متخصص پوست مشورت کنید.

 

۲ – تخلیه میلیا با سوزن

اگر بعد از خواندن قسمت ” میلیا چیست ” متوجه شدید که خود دچار آن هستید، روش تخلیه میلیا کمک زیادی به شما می‌کند. متخصص پوست ممکن است با استفاده از تکنیک‌های خاصی بتواند میلیای زیر چشم را از بین ببرد. تخلیه میلیوم فرآیند رایجی است که در آن متخصصان برای برداشتن پوستِ روی کیست، از سوزن یا چاقوی کوچک جراحی استفاده می‌کنند.

در این روش پزشک با باز کردن منفذ پوست می‌تواند کراتین محبوس‌شده را خارج کرده و پس از آن، فرد برای جلوگیری از بازگشت میلیا، می‌بایست اقداماتی انجام دهد.

 

۳ – لیزر میلیا

در روش سایش لیزری، متخصص پوست از لیزر کوچکی برای باز کردن منفذ پوست استفاده می‌کند.

 

۴ – سرمادرمانی

در بعضی موارد، سرمادرمانی ممکن است روش درمانی ارزشمندی باشد. سرمادرمانی از نیتروژن مایع برای انجماد و از بین بردن میلیا استفاده می‌کند؛ ولی از آنجایی که پوست زیر چشم حساس است، شاید این روش، بهترین گزینه نباشد؛ زیرا ممکن است علاوه بر درد، با زخم و تغییر رنگ پوست نیز همراه شود.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع