پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

شیائومی ۱۳ و ۱۳ پرو با وعده‌های بزرگ و طراحی بی‌هویت از راه رسیدند

شیائومی ۱۳ و ۱۳ پرو با وعده‌های بزرگ و طراحی بی‌هویت از راه رسیدند

پس از وقفه‌ای غیرمنتظره در پی درگذشت یکی از مقامات سابق دولت چین، شیائومی سرانجام جدیدترین گوشی‌های رده‌بالای خود را که مدعی رقابت با بزرگان در بالاترین سطح بازار موبایل هستند، رونمایی کرد. شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو در نگاه اول - چه از لحاظ طراحی ظاهری و چه از لحاظ سخت‌افزار - دستگاه‌هایی تحسین‌برانگیزند، اما همچون اکثر گوشی‌های چینی، هویت مشخصی ندارند.

به گزارش پلاس وی، آنچه شیائومی به نمایش گذاشته تلفیقی از زیبایی ظاهری و قدرت پردازشی قابل‌توجه است. چینی‌ها می‌گویند Xiaomi 13 و Xiaomi 13 Pro جزو نخستین گوشی‌های دنیا با پردازنده‌ی Snapdragon 8 Gen 2 هستند و به‌لطف این سیستم-روی-چیپ قدرتی حتی فراتر از آیفون‌ ۱۴ پرو مکس ارائه می‌دهند؛ ادعایی که نیاز به بررسی کارشناسانه دارد و با در نظر گرفتن سابقه‌ی شیائومی، حداقل فعلاً برای ما باورپذیر نیست.

رویداد جدید شیائومی بیشتر از هر چیز دیگری روی وعده‌های بزرگ متمرکز بود. این شرکت MIUI 14 را روان‌ترین رابط کاربری مبتنی‌بر اندروید می‌داند و ادعا می‌کند شیائومی ۱۳ پرو به‌لطف لنز تله‌فوتوی «شناور» تجربه‌ی تصویربرداری هیجان‌انگیزی ارائه می‌دهد. صفحه‌نمایش بسیار روشن، پردازنده‌ی بسیار پرقدرت و شارژدهی طولانی ویژگی‌هایی هستند که شیائومی به گوشی‌های جدیدش نسبت می‌دهد.

برندهای چینی به‌ویژه شیائومی و هواوی همواره به الهام گرفتن از زبان طراحی محصولات اپل متهم بوده‌اند. این موضوع نه‌تنها در لپ تاپ‌های شیائومی دیده می‌شود، بلکه گوشی‌های این شرکت نسل‌به‌نسل المان‌هایی غیرقابل‌انکار از آیفون به ارث برده‌اند.

آیفون ۱۴ پلاس در کنار شیائومی ۱۳؛ چینی‌ها حتی در تصاویر تبلیغاتی نیز ارادت ویژه‌ای به اپل نشان داده‌اند

شیائومی ۱۳ با لبه‌های تختش تا حد زیادی ما را یاد آیفون می‌اندازد. نکته‌ی عجیب‌و‌غریب این است که شیائومی حتی در تصاویر تبلیغاتی نیز به اپل رحم نکرده. به‌نظر می‌رسد که چینی‌ها به‌لطف اپل توانسته‌اند هزینه‌های سنگین تحقیق‌و‌توسعه‌ی کسب‌و‌کار موبایل خود را کاهش دهند.

سومین برند برتر بازار موبایل در جدیدترین نسل از گوشی‌های رده‌بالایش طراحی ظاهری را تا حد زیادی تغییر داده است تا مطابق سلیقه‌ی کاربران امروزی باشد.

شیائومی سابقه‌ی بیش از یک دهه فعالیت مستمر در صنعت موبایل دارد، اما هنوز نتوانسته است به زبان طراحی مشخصی برای گوشی‌هایش دست پیدا کند. درحالی‌که برندهایی مثل اپل و سامسونگ قاعده‌ای نانوشته ولی واضح برای طراحی گوشی دارند، شیائومی نسل‌به‌نسل طراحی را به‌گونه‌ای متحول می‌کند که انگار با خانواده‌ی کاملاً جدیدی از گوشی‌های این شرکت مواجه هستیم.

شیائومی ۱۳

طراحی پنل پشتی در شیائومی ۱۳ به کلی تغییر کرده و این بار شاهد جزیره‌ی دوربینی هستیم که بی‌شباهت به پیکسل ۵ گوگل نیست. دوربین‌ها درون جزیره‌ای مشکی قرار گرفته‌اند و مطابق انتظار در کنار آن‌ها فلاش LED و لوگوی لایکا دیده می‌شود. شیائومی امسال قرارداد تجاری با لایکا امضاء کرد تا دوربین گوشی‌هایش را پیشرفته‌تر کند. این برند آلمانی پیش‌تر شریک تجاری هواوی بود.

شیائومی تلاش زیادی کرده است تا رگه‌هایی از منحصربه‌فرد‌بودن را به شیائومی ۱۳ تزریق کند، اما حقیقت این است که از لحاظ طراحی ظاهری با دستگاهی بی‌هویت طرفیم. مدل پرو برخلاف مدل عادی لبه‌ی تخت ندارد و کمی متفاوت‌تر به نظر می‌رسد.

شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو

دو گوشی جدید شیائومی از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ کوالکام استفاده می‌کنند. این سیستم-روی-چیپ که قوی‌ترین تراشه‌ی حال حاضر دنیای اندروید محسوب می‌شود، تغییراتی به خود دیده است تا قدرت بیشتری نسبت‌به نسل قبل ارائه دهد. اسنپدراگون نسل جدید فاصله با تراشه‌های موبایلی پرقدرت اپل را به کمترین حد می‌رساند، اما بعید است قوی‌تر A16 عمل کند.

تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 2 در واحد CPU به یک هسته‌ی Cortex-X3 با فرکانس ۳٫۱۹ گیگاهرتز، دو هسته‌ی Cortex-A715 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز، دو هسته‌ی Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز و سه هسته‌ی Cortex-A510 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز مجهز است.

چینش ۳+۴+۱ کوالکام باعث می‌شود تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 2 در بنچمارک‌های چند هسته‌ای قوی‌تر از نسل قبل ظاهر شود. فراموش نکنید عملکرد تک هسته‌ای اهمیت فراوانی دارد و مستقیماً به معماری هسته‌ها وابسته است. معماری هسته‌های استفاده‌شده در تراشه‌های اپل پیشرفته‌تر است و کوالکام تا زمانی که تغییراتی محسوس در معماری هسته اعمال نکند، نمی‌تواند مچ اپل را بخواباند.

شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو به‌لطف تراشه‌ی کوالکام از فناوری رهگیری پرتو (Ray Tracing) پشتیبانی می‌کنند. رهگیری پرتو تکنیکی رندرینگ است که رفتار نور را به هنگام برخورد به اشیاء مختلف، در صحنه مدل‌سازی می‌کند. پشتیبانی سخت‌افزاری از رهگیری پرتو باعث می‌شود سایه‌ها و بازتاب نور در بازی‌های موبایلی واقع‌گرایانه‌تر شوند.

گوشی شیائومی ۱۳ در بخش جلویی از نمایشگر ۶٫۳۶ اینچ AMOLED با نرخ نوسازی (رفرش‌ریت) ۱۲۰ هرتز و وضوح ۲٬۴۰۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل میزبانی می‌کند. نمایشگر AMOLED E5 مدل پرو ۶٫۷۳ اینچ است و مثل مدل عادی نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز ارائه می‌دهد، اما محتوای بصری را با وضوح ۳٬۲۰۰ در ۱٬۴۴۰ پیکسل به نمایش می‌گذارد.

نمایشگر شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو در حالت عادی روشنایی ۱٬۲۰۰ نیت دارد اما به هنگام پخش محتوای HDR روشنایی ۱٬۹۰۰ نیت ارائه می‌دهد. نمایشگر آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس اپل روشنایی ۲٬۰۰۰ نیت دارد. نمایشگر LTPO شیائومی ۱۳ پرو نسبت‌به شیائومی ۱۲ پرو تغییر نکرده است و صرفاً روشنایی بیشتری دارد.

دو گوشی شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو با هشت یا ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5x عرضه می‌شوند. شیائومی می‌گوید گوشی‌های جدیدش به ۱۲۸ یا ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی پرسرعت UFS 4.0 مجهزند.

گوشی شیائومی ۱۳ پرو بار دیگر به دوربین سه‌گانه مجهز است. دوربین اصلی از حسگر یک اینچ معروف Sony IMX989 با وضوح ۵۰ مگاپیکسل استفاده می‌کند. این حسگر پیکسل‌های ۱٫۶ میکرونی دارد و از لنز f/1.9 ساخت لایکا استفاده می‌کند. شیائومی می‌گوید لنز موردبحث مجهز به سیستم Hyper OIS برای لرزش‌گیری است.

شیائومی ۱۳ پرو

دوربین تله‌فوتوی شیائومی ۱۳ پرو نیز بهبود قابل‌توجهی تجربه کرده است. دوربین تله‌فوتو نیز حسگر ۵۰ مگاپیکسلی دارد و از لنزی با المان شناور استفاده می‌کند. این سیستم متشکل‌از گروهی داخلی از المان‌های لنز است که یکی از آن‌ها در راستای محور افقی به سمت جلو و عقب به‌حرکت درمی‌آید و با حرکت این المان، فاصله‌ی کانونی تغییر پیدا می‌کند. سیستم شناور از طراحی مشابهی که در دوربین‌های پیشرفته‌ی SLR استفاده می‌شود الهام گرفته است.

شیائومی می‌گوید در فرایند ثبت عکس، لنز شناور به سمت جلو حرکت می‌کند تا «فاصله‌ی فوکوس بی‌نهایت» ارائه شود. دوربین تله‌فوتو توانایی ثبت تصاویر ماکرو (عکس‌برداری از فاصله‌ی نزدیک) را نیز دارد. در این حالت لنز شناور به سمت عقب می‌رود تا بتوانید روی سوژه‌هایی که در فاصله‌ی ۱۰ سانتی‌متر هستند فوکوس کنید.

دوربین فوق عریض شیائومی ۱۳ پرو بهبودهای زیادی تجربه نکرده است اما همچنان دوربین باکیفیتی محسوب می‌شود. شیائومی سراغ حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و لنز ۱۴ میلی‌متری f/2.2 با پشتیبانی از تصویربرداری ماکرو رفته است. این دوربین از فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند.

شیائومی ۱۳

شیائومی ۱۳ نیز به دوربین سه‌گانه مجهز است. دوربین اصلی حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و لنزی با پشتیبانی از Hyper OIS دارد. دوربین دوم به لنز تله‌فوتوی لایکا با پشتیبانی از OIS و حسگر ۱۰ مگاپیکسلی مجهز است. این دوربین بزرگ‌نمایی سه برابری ارائه می‌دهد. دوربین فوق عریض از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کند و احتمالاً فوکوس خودکار ارائه نمی‌دهد.

شیائومی می‌گوید گوشی‌های جدیدش با رابط کاربری MIUI 14 بر پایه‌ی سیستم‌عامل اندروید ۱۳ عرضه می‌شوند. تعداد زائدافزارها (Bloatware) در نسخه‌ی جدید می یو آی کمتر شده است تا این رابط کاربری بسیار روان‌تر از قبل باشد.

MIUI 14 نسبت‌به نسل قبل بخش کمتری از حافظه‌ی ذخیره‌سازی گوشی را اشغال می‌کند. به گفته‌ی شیائومی به‌غیر از اپلیکیشن تماس، مخاطبان، پیام‌ها، تنظیمات، مرورگر، دوربین، مدیریت فایل و فروشگاه آنلاین، کاربران می‌توانند سایر اپلیکیشن‌های سیستم را حذف کنند. این یعنی حتی می‌توان اپلیکیشن‌هایی مثل ساعت، آب‌و‌هوا و گالری را حذف کرد.

شیائومی ۱۳

گوشی شیائومی ۱۳ باتری ۴٬۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد و از فناوری شارژ سیمی ۶۷ وات و شارژ بی‌سیم ۵۰ وات و شارژ معکوس ۱۰ وات پشتیبانی می‌کند. شیائومی ۱۳ پرو به باتری ۴٬۸۲۰ میلی‌آمپرساعتی با پشتیبانی از فناوری شارژ ۱۲۰ وات مجهز است. تراشه‌ی Surge G1 امنیت فرایند شارژ ۱۲۰ وات را تضمین می‌کند. این گوشی همچنین توانایی پشتیبانی از شارژ بی‌سیم ۵۰ وات و شارژ معکوس ۱۰ وات دارد.

شیائومی ۱۳ و ۱۳ پرو به‌لطف گواهی IP68 دربرابر نفوذ آب از خود مقاومت نشان می‌دهند. هر دو گوشی از 5G پشتیبانی می‌کنند و به بلوتوث ۵٫۳ مجهزند. این گوشی‌ها از اسپیکر استریو بهره‌مند هستند.

رنگ‌بندی متنوع شیائومی ۱۳

شیائومی ۱۳ برخلاف مدل پرو در پنل پشتی‌اش از شیشه استفاده می‌کند. این گوشی در رنگ‌های مشکی، سبز کمرنگ، آبی کمرنگ، خاکستری، سفید، قرمز، زرد، سبز پررنگ و آبی پررنگ دردسترس قرار می‌گیرد. صرفاً مدل آبی کمرنگ بدنه‌ی چرمی دارد. شیائومی ۱۳ پرو از پنل پشتی سرامیکی استفاده می‌کند و در رنگ‌های سفید، مشکی، سبز کمرنگ و آبی کمرنگ دردسترس قرار می‌گیرد. مدل آبی کمرنگ، سرامیکی نیست.

شیائومی ۱۳ در کانفیگ پایه با هشت گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۳٬۹۹۹ یوان (۵۷۵ دلار) قیمت دارد. کانفیگ پایه‌ی شیائومی ۱۳ پرو با رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی مشابه برچسب قیمت ۴٬۹۹۹ یوان (۷۲۰ دلار) را یدک می‌کشد.

شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو صرفاً برای بازار چین معرفی شده‌اند اما شکی نداریم که به‌زودی در بازارهای بین‌المللی نیز عرضه خواهند شد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع