2 سال پیش / خواندن دقیقه

آیا اسکیزوفرنی قابل درمان است؟ (علائم و مشکلات) |مهم ترین دلایل شیوع اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی یکی از اختلالات روانی است که به صورت ژنتیکی انتقال پیدا می کند. ظهور و شناخت بیماری اسکیزوفرنی از دوران نوجوانی حدوداً ۱۱ سالگی شکل می گیرد. آیا اسکیزوفرنی قابل درمان است؟ (علائم و مشکلات) در این مقاله بررسی خواهیم کرد.

عامل اصلی در شکل گیری اسکیزوفرنی

یکی از عوامل مهمی که در بیماری اسکیزوفرنی باعث رشد بیماری می شود محیط خانوادگی نامناسب و شرایط نامناسب است که باعث می شود ژن بیماری فعال در فرد، شروع به رشد و نشان دادن عوارض بیماری کند. به این دلیل این بیماری می تواند پس از دوره نوجوانی رشد پیدا کند و عوارض آن پیدا می شود.



علامت ها و نشانه های اسکیزوفرنی

در بیماری اسکیزوفرنی که نوعی اختلال روانی است، فرد دچار توهماتی از قبیل توهمات دیداری، شنیداری و کلامی می شود. تصاویری که فرد اسکیزوفرنی می بیند از دیگر تصاویری که افراد می بینند متفاوت است، گاهی صداهایی در گوش خود می شنود که از نوع توهم شنیداری ایجاد می شود، دستورات و اقدام به کارهایی که از این توهم انجام می شود.

آیا اسکیزوفرنی قابل درمان است؟ (علائم و مشکلات) |مهم ترین دلایل شیوع اسکیزوفرنی

مهم ترین مشکل بیماران اسکیزوفرن

اختلال ادراکی در این افراد مهم ترین اختلال است، افراد اسکیزو در شرایط حاد نیاز به بستری دارند، اما از آنجایی که نمی توانند شغل و فعالیتی داشته باشند در اکثر مواقع دچار فقر و بی خانمانی می شوند و احتمال به خودکشی و جان سپردن در خیابان نیز برایشان زیاد است. مصرف مواد مخدر در افراد دچار این اختلال باعث رشد بیماری و بدتر شدن آن می کند.

افراد اسکیزوفرنی به دلیل دارا بودن ژن این بیماری درمان کاملی ندارند و فقط می توانند بیماری را در فرد کنترل کنند.

مهم ترین دلایل شیوع اسکیزوفرنی

یکی از مهم ترین دلایل شیوع و بیشتر شدن این بیماری در افراد اسکیزوفرنی خانواده های حمایتگر و سرکوب کننده هستند. شاید شنیدن این دو کلمه در کنار هم کمی گیج کننده باشد. اما توضیح آن است که خانواده ایی که فردی اسکیزو در خود دارد، به دلیل حمایت خانوادگی از این فرد مجبور به بودن در کنار فرد اسکیزو هستند.

مراقبت کردن، تهیه غذا و همچنین رفتار های روزانه فرد تحت نوعی کنترل خاموش از طرف اطرافیان است، اما زمانی که همین خانواده شروع به سرکوب فرد به دلیل ناتوانی، بی مبالاتی و کامل نبودن در رفتار اجتماعی و یا فردی خود میکند، شخص اسکیزو دچار حملاتی می شود که ناخواستنی بودن، دوست نداشتنی بودن را در خود تجربه می کند، فشار بیماری و خارج نشدن از این فضا باعث می شود فرد اسکیزو در تنگنایی از وابستگی به خانواده به دلیل حمایتشان و همچنین شنیدن و تحمل سرکوفت ها و ناتوانی از دوری از خانواده احساسی را تجربه کند که فقط بیماری او را بیش از قبل رشد می دهد.

آیا اسکیزوفرنی قابل درمان است؟ (علائم و مشکلات)

افراد اسکیزو بیمارانی هستند که باید تحت حمایت باشند و در چنین شرایطی ناتوانیشان چندین برابر میشود و نمیتوانند کنترل رفتار خود را به عهده داشته باشند و شرایط مدام بدتر و بدتر خواهد شد.

خوانواده هایی که چنین فردی را در خود دارند باید مطلع باشند که سرکوفت زدن در کنار حمایتی که خواسته و یا از سر جبر برای چنین افرادی در خانواده می کنند، نه تنها بازدارنده نیست، بلکه فرد را دچار توهمات، خشم، احساس نالایقی و رشد بیماری در او می کند.

درمان دارویی برای اسکیزوفرنی

متاسفانه درمان قطعی برای بیماری اسکیزوفرنی وجود ندارد. متخصصان سعی می کنند تا علائم اسکیزوفرنی را کاهش دهند و بیماری را کنترل کنند. روان پزشکان داروهای ضد روان پریشی را تجویز می کنند که علائم روانی در فرد کاهش پیدا کند. همچنین داروهای تثبیت کننده خلق برای این مراجعان استفاده می شود. مصرف به موقع دارو و تکمیل کردن دوره درمان بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت نشانه هایی از بازگشت بیماری دیده خواهد شد.

نکاتی برای حمایت از افراد اسکیزوفرن

بنابراین توجه به رعایت اصول حمایتگری خانواده بدون تحقیر، سرکوب و توهین بسیار مهم است. مهم این است که بدانیم فرد دچار اختلال اسکیزو مانند هر بیمار دیگری که ممکن است معلول جسمی یا حرکتی باشد، ناتوان است و اجحاف به چنین افرادی فقط آن ها را ناتوان تر و تندخو تر می کند.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع