2 سال پیش / خواندن دقیقه

تاثیر کافئین بر میگرن و حملات عصبی چگونه است؟

بیشتر از یک میلیارد فرد بزرگسال در دنیا که اغلب آنها زنان هستند، به بیماری میگرن دچار شده اند. به شکلی که این بیماری رتبه سوم بیماری های شایع را از آن خود کرده است. افرادی که از میگرن رنج می برند، با تغییر آب و هوا، استرس، تغییرات هورمونی و مصرف برخی داروها یا مواد خوراکی به حملات میگرنی دچار میشوند. این حملات ممکن است بصورت سردرد، حالت تهوع و اختلال در بینایی یا شنوایی باشد. این روزها مصرف قهوه و مواد کافئین دار بخشی پررنگ از زندگی همه ما شده است. به همین خاطر سوالی که ذهن بسیاری را به خود درگیر کرده، تاثیر کافئین بر میگرن است؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه مقاله همراه ما باشید.

آیا مصرف کافئین باعث بهبود میگرن می شود؟

یکی از سوال هایی که ذهن بسیاری را خود درگیر کرده، این است که آیا مصرف کافئین باعث بهبود میگرن میشود؟

تا به حال آزمایش ها و تحقیقات بسیاری در سرتاسر دنیا انجام شده که به بررسی میزان تاثیر کافئین بر میگرن پرداخته است. جالب است بدانید که تاکنون نتیجه قطعی از آزمایشات بدست نیامده است. مصرف روزانه و منظم کافئین برای بعضی از افراد مبتلا به میگرن، مناسب بوده و حملات آنها را کاهش داده است. اما برخی دیگر از بیماران نتیجه عکس گرفته اند و سردرد و حالت تهوع آنها بعد از مصرف مواد کافئین دار، شدت یافته است. در نتیجه نمیتوان برای درمان این اختلال عصبی نتیجه ای قطعی گرفت. اگر شما نیز به بیماری میگرن دچار هستید و علاقه زیادی به مصرف مواد کافئین دار و یا قهوه دارید، بهتر است مدتی حالات خود را بعد از مصرف کافئین بررسی کنید، تا متوجه تاثیر کافئین بر میگرن خود شوید.

اگر در حال حاضر کافئین یا قهوه بصورت روزانه مصرف میکنید، بهتر است برای مدت 2 الی 3 ماه مصرف مواد کافئین دار را به حداقل برسانید. در این دوره سه ماهه زیر نظر متخصص مغز و اعصاب علائم خود را بررسی کنید، تا متوجه شوید که کافئین به بهبود حملات میگرنی شما کمک میکند، یا برایتان مضر است. نکته ای که لازم است به آن توجه داشته باشید، نحوه قطع مصرف کافئین است. چرا که قطع ناگهانی کافئین میتواند حملات میگرنی شما را چند برابر کند و شدت آنها را افزایش دهد. توصیه میشود در تمام این مسیر از یک متخصص مغز و اعصاب کمک بگیرید و خودسرانه به دنبال درمان بیماری خود نباشید.

تاثیر کافئین بر میگرن و حملات عصبی چگونه است؟

آیا مصرف قهوه برای سردرد خوب است؟

برای پاسخ به سوال، میتوان گفت، همانطور که بالاتر اشاره شد، مصرف کافئین و قهوه میتواند در بهبود میگرن بعضی از بیماران تاثیر مثبت داشته باشد. مطمئناً هر زمان که در ناحیه ای از بدن خود احساس درد و ناراحتی دارید، از داروهای مسکن استفاده میکنید. در داروهای آرام بخش و مسکن درصد زیادی کافئین وجود دارد و کافئین میتواند به درمان و بهبود درد های شما کمک کند. در نتیجه تاثیر کافئین بر میگرن نیز میتواند در مواردی مثبت باشد.

چرا که کافئین موجود در قهوه میتواند منجر به کاهش التهاب شود و به تسکین درد کمک کند. از طرفی پزشکان برای درمان بیماری نادر سردردهای هیپنیک، که فرد شب هنگام احساس درد شدیدی در ناحیه سر دارد، مصرف روزانه یک لیوان قهوه را توصیه میکنند. درست است که تا به حال درمان قطعی میگرن مصرف قهوه نبوده، اما ممکن است کافئین بتواند به بهبود این بیماری نیز کمک کند.

در نهایت میتوان نتیجه گرفت که مصرف قهوه و مواد کافئین دار به طور کلی برای درمان سردرد خوب است. چرا که داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن زمانیکه با کافئین ترکیب میشوند، درد را سریع تر و برای مدت طولانی تری بهبود می بخشند.

عوارض مصرف کافئین

علاوه بر اینکه کافئین میتواند در روند بیماری میگرن تاثیرات منفی داشته باشد و شدت حملات عصبی فرد را افزایش دهد. مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلات دیگری را نیز برای بدن ایجاد کند. در این قسمت دیگر به تاثیر کافئین بر میگرن نمی پردازیم و توجه ما معطوف به عوارض مصرف مواد کافئین دار شده است. برخی از عوارض مصرف کافئین:

اضطراب شدید

جالب است بدانید، مصرف بیش از حد کافئین میتواند استرس و اضطراب را افزایش دهد و باعث احساس بی قراری در فرد شود. اگر فردی هستید که در شرایط مختلف سریعاً دچار استرس میشوید، مصرف کافئین برای شما مناسب نیست. چرا که احساس بی قراری و اضطراب شما را چندین برابر میکند.

تاثیر کافئین بر میگرن و حملات عصبی چگونه است؟

اختلالات معده

کافئین میتواند معده را تحریک کند تا اسید بیشتری تولید کند. به همین خاطر ممکن است بعد از خوردن مواد کافئین دار، دچار رفلاکس معده شوید.

سقط جنین

مصرف بیش از حد کافئین برای زنان باردار خطرناک است. چرا که میتواند منجر به سقط جنین و یا زایمان زودرس شود. چرا که کافئین وارد خون شده و از این طریق میتواند سوخت و ساز یا تپش قلب جنین را افزایش دهد. علاوه بر این، در دوران شیردهی نیز مصرف کافئین یا قهوه به خانم ها توصیه نمیشود، چرا که ممکن است روی سطح آهن بدن کودک تاثیرات منفی بگذارد.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع