مطالب سیاسی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

کارت زرد رهبری به رئیس صداوسیما/ ماهعسل جبلی زود تمام شد در ساختمان شیشه ای


کارت زرد رهبری به رئیس صداوسیما/ ماهعسل جبلی زود تمام شد در ساختمان شیشه ای 

حجت الله عباسی نوشت:

 با حکم رهبری قرعه ریاست رسانه ملی به نام او افتاد و گام در ساختمان شیشه ای جام جم نهاد. اما هیچگاه فکر نمی کرد در مدتی کوتاه این همه دردسر روی میزش تلنبار شود. 

ساختمانی مکعبی شکل با دیوارهای شیشه ای عملکرد دکتر پیمان جبلی و همکارانش را شفاف در معرض افکار عمومی گذاشته است. ساختمانی که دفتر ریاست در ضلع شمالی طبقه چهارمش هر چند بسیار خوش منظر است ولی خاطراتی از فراز و فرود و تلخ و شیرین روسای پیشین در دل دارد.

از انتصاب  دکتر پیمان جبلی تنها ۹ ماه  می گذرد، اما  اخطارها و تذکرات پی در پی از بالا و فشار سنگین افکار عمومی از پایین روزبروز رمق مدیریتی او را برای انجام تحولات سازمانی تضعیف و حاشیه های نفس گیری ایجاد کرده است. این حجم از  اخطارها و تذکرات و بروز حاشیه ها در سال اول دوره مدیریتی در هیچ دوره ای سابقه نداشته است!

کارت زرد رهبر معظم انقلاب درباره مواجهه ناپسند رسانه ملی با انتشار اخبار دستگیری سارقان صندوق های امانات بانک ملی جدیدترین چالش است: "نیروی انتظامی دزدها را بعد از ۴۸ ساعت دستگیر کرد. رسانه ملی بجای تشویق، آنها را سرزنش کرد. این اقدامات به سود دشمن است".

این تذکر از آنجا اهمیت زیادی یافته که به سطح افکار عمومی کشیده شده است. زبان بدن رهبری، تن صدا و لحن ادای کلمات ایشان، شدت و غلظت تذکر را نشان می دهد و به توضیح اضافی نیاز ندارد.

دکتر جبلی از نیروی های مغرور و البته حرفه ای خبری است. مهمترین ممیزه خبر، سرعت عمل است. از این رو این مدیر سازمانی با کوله باری از تجربیات حرفه ای و دانش خبری بر صندلی ای تکیه داده است که بجای تصمیم گیری سریع به مدیریت استراتژیک نیاز دارد. از همین رو ترکیب آموزه های خبری و تصمیمات راهبری سازمانی موجب شده درپاره ای از موارد بدون توجه به محیط نامطمئن و پرتلاطم  رسانه، با تصمیمات شتابزده حاشیه های جدیدی را برای خود ایجاد کند.

عقب نشینی های دکتر جبلی برای عملکرد و رفتار و تصمیمات سازمانی تمامی ندارد و جدیدترین آنها عذرخواهی رسمی از محضر رهبر انقلاب است. هر از چندی حاشیه ای ایجاد می شود و حالا کلکسیونی از اخطارها و تذکرات ریز و درشت در کارنامه کاری خود ثبت کرده است. 

اولین تذکر به جبلی درباره بازگشت عادل فردوسی پور مجری توانمند و افسانه ای برنامه ۹۰ است. در اهواز بدون توجه به تهدیدات برون سازمانی و ضعف های درون سازمانی، به صراحت از بازگشت دوباره فردوسی پور استقبال کرد. با توجه به اینکه فردوسی پور کارمند رسمی سازمان و از زمان تعطیلی برنامه پرمخاطب ۹۰ مشغول تهیه کنندگی در رسانه ملی است. اعلام مواضع جبلی در افکار عمومی به شروع دوباره برنامه ۹۰ رمزگشایی شد. هر چند این اظهارات دردسرآفرین با دریافت اخطار ختم به خیر شد. 

در ابتدای مدیریت یک نوبت نیز اعلام کرد؛"صدا و سیما باید مصداق واقعی رسانه مردمی باشد؛ رسانه صدای کسانی باشد که  صدایشان به جایی نمی رسد". این موضع گیری نیز تذکر مقام عالی را در پی داشت. این مقام عالی گفته بود "مگر رادیو تلویزیون پهلوی را تحویل گرفته اید که چنین می گویید؟ صدا و سیما جمهوری اسلامی صدای انقلاب اسلامی بوده، هست و خواهد بود" .

سخنرانی پیمان جبلی دانش آموخته دانشگاه امام صادق(ع) در دانشگاه شریف نیز حاشیه هایی به همراه داشت. او ناچار شد برای تامین نظر منتقدان بالادستی و درون گروهی اش مصاحبه ای ترتیب داده و به تلطیف مواضع خود بپردازد.

دردسرهای رئیس صداوسیما تمامی ندارد. حالا دوره ماه عسل ایشان تمام شده است. اخطارها و تذ‌کرات پی در پی مقامات بالادستی و هم عرض، عرصه مدیریتی و  سلسله رفتارهای سازمانی را روزبروز بر او تنگ تر می کند. حاشیه های جدیدی می آفریند و توان مدیریتی و برنامه های سازمانی را تحت الشعاع قرار می دهد. البته از همه جانفرساتر تذکراتی است که از سطح پنهان به سطح آشکار می رسد و بر بال رسانه ها در معرض افکار عمومی قرار می گیرند. 

محیط  بین المللی و محیط رسانه در دوره ایشان به لحاظ فناورانه،سیاسی، مدیریتی و تنوع بازیگران و کنشگران قدرتمند درون جناحی متلاطم تر و کم ثبات تر شده است و دوره ناتمام ریاست دکتر محمد سرافراز را به ذهن ها متبادر می کند. او نیز در سال دوم مدیریت خود در کمند فشارهای طولی و عرضی بالادستی محصور شد. با این حال هنوز زود است با قاطعیت پیش بینی کرد دولت ایشان نیز به مانند محمد سرافراز دولتی مستعجل است و کارت قرمز دریافت خواهد کرد، هر چند نشانه های قوی ما را به این سو دلالت می کنند.

0 نظر
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع