طبیعت
2 سال پیش / خواندن دقیقه

روستای گنبد چای کجاست؟

یکی از روستاهای تابعه قهاوند است و این روستا با قهاوند حدود ۲۵ کیلومتر و با همدان حدود ۳۵ کیلومتر فاصله دارد. بیشترین منابع در آمدی آنها از طریق دامداری و کشاورزی است. دامداران این روستا بیشتر به پرورش گوسفند مشغول هستند. البته تعدادی از دامداران خوب این روستا هستند که به پرورش گاو مشغول هستند. کشاورزان این روستا بیشتر محصولاتی مثل گندم وجو به صورت دیم می کارند. در این روستا یک سد خاکی وجوددارد که آب این سد می تواند به سفره های زیرزمینی روستای گنبد چای کمک کند .این روستا بسیار زیبا و دیدنی است و خصوصا” با توجه به سد خاکی که در این روستا وجود دارد. گنبد چای از جاذبه های گردشگری شهر قهاوند می باشد . شما می توانید اوقات خوب و خوشی را در این روستا سپری کنید .

روستای گنبد چای کجاست؟

نام روستا ووجه تسمیه آن:

گنبد چای؛ به دلیل اینکه چاههای آب در روستا وجود داشته ،که این چاهها حالت گنبد ی شکل داشتندکه به گنبد چای اسم گرفته است.

سابقه سکونت وتاریخجه شکل گیری روستا:

سابقه سکونت:این روستا از 5 تابعیت طایفه اصلی هست که به روایت برخی از کهنسالا ن روستااجدادشان ازمناطق آذربایجان و شیراز هستند وقدمت این روستا بیش از 300 ساله میباشد.

فاصله روستا ازسایر روستا ههای همجوار ومراکز دهستان،بخش ونوع راههای روستایی:


فاصله تا رو ستا ی جنوبی(مهبار)2کیلومتر میباشد.تا روستای شرقی(عربلو) 5 کیلو متر وروستای شرقی (طاهون آباد) 6 کیلومترو تا مرکز دهستان که جیهو ن دشت میباشد حدودآ20وتا بخش 18 کیلومتر میباشد وتمامی راهها از نو ع خاکی میباشد.

روستای گنبد چای کجاست؟

 امکانات روستا:

روستای گنبد چای دارای یک مسجد به نام امیرالمؤمنین (ع) که سال تأ سیس آ ن به سالهای بسیار دور برمیگردد و در سال1380بازسازی شد.همچنین روستادارای خانه بهداشت میباشد که در سا ل 1368 تأسیس شده است که دارای دو کارمند آقا و خانم هست.روستا دارای یک باب مدرسه ابتدایی بنام دبستا ن انصارالحسین (ع)،وسال تأ سیس آن 1361میباشد.وهمچنین این روستا دارای برق ،تلفن،گاز و آب میباشدکه آب آشامیدنی آن از دو رسته قنات تأمیشود .واز نظر بهداشتی محیط روستا در حد متوسط بوده(عدم کانال کشی فاضلاب وعدم دفع به موقع فضولات حیوانی)

 پل تاریخی خانم کرپی ، از زیباترین پل های شهرستان بهار

ویژگیهای طبیعی روستا:

از نظر گیاهی این روستا دارای گیاهان گوناگون می باشد همچون ؛گون، گیاهن دارویی ،آذربه؛افشان،بوی مادران ، پونه ، گل گاو زبان ، گل ختمی ،بابونه ، کاسنی ، شیرین بیان ،تو کلوجه وخا کشیر وگیاهان خوراکی همچون؛غاز یاغی، سلمان تره ، گلین بارماقی،شنگ ،ورکواز ، موسیر، توقلو قولاقو وبولاغ اوتو و کنگرو…که اهالی روستا در فصل استفاده میکنند.حال از نظر منابع ابی آب این روستا در سطح زمین بوده ورودخانه های فصلی در آن جاری است وآب آشامیدنی روستا از دو رسته قنات تأمین می گردد ویک چشمه در داخل روستا قرار دارد واهالی برای باغهاازاین چشمه آب رسانی میکنند همچنین جهت استفاده روز مره مردم قرار میگیردوسد خاکی در سا ل 1388در این روستا ساخته شده است.و همچنین دارای آب و هوای سرد کوهستانی میباشد.که گویش مردمانش ترکی و ودر دین اسلام (شیعه)هستند.

نام دیگر روستا یا نام محلی (بر اساس تلفظ محلی):

کومچای به لحاظ سهولت در تلفظ به زبان ترکی(البته به دلیل کوهستانی بودن این روستا؛روستاهای همجوار لقب داغلولار یعنی اهل کوه داده اند)

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع