علم و تکنولوژی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

کریپتو کارنسی چیست ؟

در این مطلب از نیوتک با کریپتو کارنسی یا رمز ارزها بیشتر آشنا میشویم . با ما همراه باشید ...

کریپتو کارنسی چیست ؟ نمونه های  کریپتو کارنسی

بیت کوین ، اتریوم ، ریپل و … از جمله رمز ارز های مهم بازار هستند که این روزها در مورد آنها خبرهای مختلفی به گوش می رسد.این موج با بیت کوین و در بستر بلاک چین آغاز شد و به نظر می رسد روز به روز فراگیر تر هم میشود.

در این مطلب  از نیوتک میخواهیم به تعریفی از این رمز ارزها اشاره کنیم.

ارز دیجیتال یا Cryptocurrency یک فرم از پول الکترونیکی است. بیشتر ارزهای دیجیتال به منظور امنیت بیشتر، حذف واسطه ها و ناشناس بودن طراحی شده اند.

ارزهای دیجیتال، ارزهایی هستند که از رمزنگاری برای انتقال در اینترنت استفاده می کنند، رمزنگاری های ارزهای دیجیتال غیرقابل هک و پیگیری هستند.

ابتدا رمزنگاری در جنگ جهانی دوم برای انتقال پیام و فرمان های نظامی مورد استفاده قرار گرفت. در عصر دیجیتال، ریاضیات و علوم کامپیوتر برای امنیت ارتباطات، اطلاعات و انتقال پول مورد استفاده قرارگرفته اند.

اولین ارز دیجیتال بیت کوین است که در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد و اکنون پادشاه دنیای ارزهای دیجیتال است. در چند سال گذشته ارزهای دیجیتال زیادی معرفی و عرضه شده اند. در حال حاضر حدود ۹۰۰ ارز دیجیتال در بازارهای جهانی تجارت می شود.

ارزهای دیجیتال چگونه کار می کنند؟

ارزهای دیجیتال از فناوری غیرمتمرکز استفاده می کنند و به کاربران امکان پرداخت امن و ذخیره پول را بدون نیاز به ثبت نام یا استفاده از بانک ها و سازمان های واسطه می دهند. اکثر ارزهای دیجیتال روی پایگاه داده توزیع شده ای به نام بلاک چین اجرا می شوند. بیشتر واحد های اصلی ارز دیجیتال (به جز توکن ها) توسط یک فرآیند به نام استخراج یا ماین تولید می شوند.

ارزهای دیجیتال مشهور

بیت کوین: بیت کوین اولین و محبوب ترین ارزدیجیتال است. بیت کوین توسط فردی (یا افرادی) ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ عرضه شد. ارزش کل بازار بیت کوین اکنون بیش از ۷۰ میلیارد دلار است.
اتریوم: در سال ۲۰۱۵ توسعه یافته است، اتریوم بلاک چین مخصوص خود را دارد به همین دلیل به آن بلاک چین دوم هم گفته می شود. اتریوم فقط یک روش پرداخت نیست. روی بلاک چین اتریوم، قرارداد های هوشمند غیرمتمرکز اجرا می شود. بیش از ۹۰ درصد توکن های موجود روی پلتفرم اتریوم فعالیت می کنند.
ریپل: ریپل یکی دیگر از پلتفرم های غیرمتمرکز مشهور است. ریپل در سال ۲۰۱۲ با هدف ایجاد ظرفیت تراکنش های بالا عرضه شد.
لایت کوین: این ارز با تغییراتی در بیت کوین مانند انجام سریع تر تراکنش ها و استخراج راحت تر، در سال ۲۰۱۳ عرضه شد.

چرا ارزهای دیجیتال محبوب هستند؟

ارزهای دیجیتال به منظور امنیت و ناشناس بودن ساخته شده اند. تقلب درتراکنش های ارزهای دیجیتال جایگاهی ندارد. کسی مالک آن ها نیست و کسی نمی تواند آن ها را متوقف یا هک کند. آن ها غیرمتمرکز هستند و واسطه ها را حذف می کنند.

استفاده از ارزهای دیجیتال نیاز به ثبت نام یا مدارک ندارد. فرایند استخراج برای همه مقدور است و همه می توانند با سخت افزار های مناسب از آن کسب درآمد کنند.

رمزنگاری یا کریپتوگرافی چیست ؟

همانطور که در بخش کریپتو چیست گفته شد، کریپتو به معنی رمز است. «کریپتوگرافی» (Cryptography) یا رمزنگاری یکی از تکنولوژی‌هایی است که در ایجاد کریپتوکارنسی‌ها نقش اساسی ایفا کرده است. رمزنگاری به طور کلی با سه روش «رمزنگاری کلید متقارن» (Symmetric Key Encryption)، «رمزنگاری نامتقارن» (Asymmetric Key Encryption) و «توابع هش» (Hash Functions) انجام می‌شود. هدف رمزنگاری انتقال و ثبت امن اطلاعات است.

در روش رمزنگاری کلید متقارن، تنها از یک کلید برای «رمزگذاری» (Encryption) و «رمزگشایی» (Decryption) استفاده می‌شود. در این حالت، اگر شما بخواهید با یک سرور یا شخص که به او اطمینان ندارید ارتباط برقرار کنید به مشکل خواهید خورد. این روش بیشتر برای امن نگه داشتن اطلاعات استفاده می‌شود. به عنوان مثال، اگر شما بخواهید اطلاعات خود را در یک سیستم به صورت امن ذخیره کنید می‌توانید از این نوع رمزنگاری استفاده کنید چرا که در این حالت، نیاز نیست کلید خود را در اختیار دیگران قرار دهید.

روش رمزنگاری نامتقارن برای رمزگذاری از «کلید عمومی» (Public Key) و برای رمزگشایی از «کلید خصوصی» (Private Key) استفاده می‌کند. در این حالت امکان ارتباط با سرورها و اشخاص بدون اعتماد به آن‌ها نیز به وجود می‌آید. به عنوان مثال اگر کسی قصد انتقال پول به حساب شما را داشته باشد، شما می‌توانید شماره حساب خود را به راحتی برای او ارسال کنید، چرا که هیچ شخصی با داشتن شماره حساب نمی‌تواند به حساب بانکی شما دسترسی داشته باشد. در نهایت، پس از ارسال مبلغ مورد نظر از طرف مقابل، شما می‌توانید با وارد کردن رمز کارت خود که همان کلید خصوصی حساب شما است، به حساب خود دسترسی داشته باشید و از مقدار انتقال داده شده آگاه باشید.

نوع دیگری از رمزنگاری که در کریپتوکارنسی‌ها نیز از آن استفاده می‌شود، توابع هش هستند. این توابع به ازای هر ورودی منحصر به فرد، یک خروجی منحصر به فرد تولید می‌کنند. طول خروجی برای هر ورودی ثابت است و امکان رسیدن به ورودی از خروجی وجود ندارد. توابع هش به منظور اتصال بلوک‌های اطلاعاتی به یکدیگر در بلاک چین و همچنین فراهم آوردن امکان رقابت برای ثبت و تایید تراکنش‌ها استفاده می‌شود. 


بیشتر بخوانید :

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...
عالی بود
1

منوی سریع